Moet de Pro League nog strenger optreden? "Al 300 jaar aan stadionverboden opgelegd"

Moet de Pro League nog strenger optreden? "Al 300 jaar aan stadionverboden opgelegd"
Foto: © photonews

Tijdens het bekerduel tussen Anderlecht en Standard liep het uit de hand. Supporters van Standard gooiden met zitjes en zorgden voor veel vernieling. De CEO van de Pro League heeft zijn zegje gedaan.

De trieste taferelen tijdens de Clasico van donderdagavond hebben de vraag doen stellen of het niet beter is om bezoekende fans te weren bij risicowedstrijden.

"Ik ben het zat", zei Lorin Parys in een interview met La Dernière Heure, voordat hij erop wees dat de Pro League al sneller en strenger reageert op dit soort situaties.

"We hebben ondertussen op anderhalf jaar tijd al het equivalent van 300 jaar aan stadionverboden opgelegd en we hebben de straffen verhoogd", voegde de Pro League CEO eraan toe.

Hij wil ook de politie vragen om grondiger te fouilleren tijdens of voor wedstrijden om "strengere straffen op te leggen en een voorbeeld te stellen aan supporters". Echter, een verbod voor bezoekende supporters tijdens risicowedstrijden is momenteel niet aanstaande. Lorin Parys blijft redelijk en wil "een meerderheid niet straffen voor een minderheid".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties