Reactie πŸ“· "Ongelooflijke tifo, vreselijke ploeg": Kortrijk-fans maken met tifo in kerstsfeer meer indruk dan de spelers

πŸ“· "Ongelooflijke tifo, vreselijke ploeg": Kortrijk-fans maken met tifo in kerstsfeer meer indruk dan de spelers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk eindigde het jaar 2023 met een 0-2 nederlaag in eigen huis tegen KAA Gent. Het einde van een annus horibilis, waarin nauwelijks werd gewonnen. In 2024 degradatie afwenden? Dat lijkt heel lastig te gaan worden. De supporters blijven er echter in geloven en maakten indruk.

De supporters van KV Kortrijk kwamen in de wedstrijd tegen KAA Gent met een hoopgevend spandoek voor de spelers. "Ons vuur blijft branden, Kortrijk till we die", klonk het. Met daarbij een scène uit een kerstfilm én het haardvuur verzorgd door de fans zelf. 

Kortrijk fans Tifo
© photonews

Zeer mooi om zien, maar het bracht wel geen zoden aan de dijk. Kortrijk ging ook tegen Gent onderuit en zo ging ook de laatste partij van 2023 verloren. Na de match was er zelfs een staande ovatie voor de Buffalo's vanuit de harde kern. "De fans hadden wel een leuke tifo in huis. Ze verdienen beter dan dit", aldus doelman Tom Vandenberghe - die bij beide doelpunten niet vrijuit ging - eerder al in een reactie. De goalie kijkt al naar play-off 3 en hoopt daarin degradatie af te wenden.

KV Kortrijk een vogel voor de kat in 2024?

Makkelijk zal het niet worden, want in 2023 werd nauwelijks een match met inzet gewonnen. In Leuven (8 januari), tegen Seraing (18 januari), op Standard (12 februari), tegen Club Brugge (18 maart), tegen Cercle Brugge (29 september) en opnieuw tegen Club Brugge (21 oktober): zes competitieduels werden gewonnen. 

Op de sociale media onder meer op X zagen diverse mensen het wel met lede ogen aan hoe de Kortrijkzanen zich op het veld presenteerden. Velen zien in De Kerels een vogel voor de kat met oog op 2024 - de kloof met de eerste veilig plekken is acht punten en play-off 2 is al elf punten weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties