STVV heeft topschutter met verleden bij Genk helemaal beet

STVV heeft topschutter met verleden bij Genk helemaal beet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

STVV wil dit seizoen nog mooie dingen laten zien in een rustig seizoen. Misschien kan zelfs play-off 1 nog? Een groot probleem is alvast opgelost, al tikt de tijd rustig door.

STVV had het - op doelpuntenmachine Koita na - soms wat moeilijk om tot scoren te komen. Na 22 speeldagen werden amper 25 doelpunten gemaakt, waarvan bijna de helft (11) door Koita. Alle andere spitsen lieten het dus voorlopig afweten. De Kanaires wilden zich dan ook nog aanvallend versterken op de laatste dag van de wintermercato. Om dat te bewerkstelligen, zijn ze uitgekomen bij Adriano Bertaccini, de spits van RFC Luik.

De club zat al een tijdje achter hem aan, maar aanvankelijk bleek hij nog te duur voor de Limburgers. Beide ploegen moesten wat water in de wijn doen om tot een vergelijk te komen, terwijl de tijd ondertussen ongenadig verder tikte.

Doelpuntenmachine uit Luik voor STVV

Bertaccini is momenteel topschutter in de Challenger Pro League en staat te boek als een spits om rekening te houden. De spits is een ex-jeugdproduct van Genk en scoorde al 11 keer dit seizoen. Hij kwam afgelopen zomer over van Thes Sport. De 23-jarige aanvaller zal het seizoen uitmaken bij STVV en ook de komende drie seizoenen in Haspengouw spelen.

De Kanaries leggen zo'n 800.000 euro voor hem op tafel. Ook RWDM en KV Mechelen toonden interesse,  maar grijpen er dus naast. Volgens onze bronnen is de deal ondertussen getekend en helemaal rond. Het was enkel nog wachten op de officiële bekendmaking. Die volgde uiteindelijk rond elf uur 's avonds pas. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties