Sonck ziet nog één probleem, maar: "Antwerp, Club of Anderlecht hebben nu toch ook het gevoel dat ze de kampioen aan het werk hebben gezien?"

Sonck ziet nog één probleem, maar: "Antwerp, Club of Anderlecht hebben nu toch ook het gevoel dat ze de kampioen aan het werk hebben gezien?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union SG won op bezoek bij Eintracht Frankfurt en mag zich zo opmaken voor de achtste finales van de Conference League. Wie durft zeggen dat ze tegen Fenerbahçe of bij uitbreiding gelijk welk team kansloos zijn? Ook de analisten alvast niet. En of ze indruk maakten in Duitsland.

Gent, Antwerp, Club Brugge en Anderlecht spelen zondag tegen elkaar. Zij zullen donderdag ook allemaal gezien hebben hoe Union SG de volle buit wist weg te kapen op bezoek bij Eintracht Frankfurt. En vooral de manier waarop mocht echt wel gezien worden.

Met stevig voetbal, vooruit druk zettend en zo voor de tweede match op rij het nummer zes uit de Bundesliga eigenlijk gewoon wegspelen. Zonder de dramatische start in de heenwedstrijd in het Lotto Park was het nooit spannend geweest. Mag er gedroomd worden van een magische Europese lente?

Puertas Frankfurt-Union
© photonews

"Ze zijn collectief enorm sterk. Puertas is onwaarschijnlijk en onvermoeibaar. En Blessin heeft de wedstrijd ook weer goed gemanaged", aldus Franky Van der Elst in zijn analyse bij Sporza na de 1-2 zege van Union SG bij Frankfurt.

"Verkijk je niet op de kern: ze hebben een erg goede kern in de breedte. Blessin gebruikt die op een heel goede manier. De concurrenten aan de top van België denken nu toch ook dat ze de kampioen hebben gezien?", is de boodschap naar Antwerp, Club Brugge, Anderlecht & co duidelijk.

Grote voorsprong voor Union SG, zelfs na halvering van de punten

"Ik vroeg me af wie het team uit de Bundesliga was", pikte ook Wesley Sonck in. Al ziet hij wel nog één ferme valkuil richting titel. "Het enige probleem is het delen van de punten. Bij de play-offs begint er een nieuwe competitie."

Zit daarin de valkuil voor de Brusselaars? De kloof met RSC Anderlecht is momenteel acht punten, terwijl Club Brugge al op zeventien en Antwerp op achttien punten volgt. De huidige stand in de play-offs zou er als volgt uit zien:

1. Union 31
2. Anderlecht 27
3. Club Brugge 23*
4. Antwerp 22
5. Gent 21
6. Cercle Brugge 20

Spitsen Union SG blijven goed bij schot

Een veelzeggende tweet van Eleven Sports naar aanleiding van de wedstrijd tussen Union SG en Standard van aankomende zondag: twee van de aanvallers van de Brusselaars scoorden samen meer dan de hele ploeg van Standard in de competitie.

Coach Alexander Blessin speelt een belangrijke rol in het radarwerk. HIj geeft al zijn spitsen vertrouwen op de juiste momenten. "Het zijn de spelers zelf die ervoor zorgen wie er speelt", gaf hij ons aan na de gewonnen wedstrijd in Kortrijk.

eckert ayensa union

In die match speelde Dennis Eckert Ayensa in de basis, in Frankfurt scoorde hij het beslissende doelpunt als invaller: "Het is moeilijk als je lang op de bank hebt gezeten. Hij miste tegen Kortrijk een enorme kans, maar heeft zich herpakt na een lange periode."

"Hij zorgde voor de controle en speelde goed mee met Amoura. Als je zo’n speler hebt, dan moet je hem de kans geven om zijn minuten te maken", is Blessin duidelijk een people manager. En dat kan in de play-offs ook zijn waarde hebben. Wie stopt de machine? 

Wie houdt Union van de titel?

55%
13%
16%
16%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties