Gent en Anderlecht gaan strijd aan om miljoenentransfer, ferme kapers op de kust

Gent en Anderlecht gaan strijd aan om miljoenentransfer, ferme kapers op de kust
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent en RSC Anderlecht spelen volgend seizoen opnieuw Europees in respectievelijk de Conference League en de Europa League. Beide ploegen zijn nog steeds op zoek naar spelers om hun kern te gaan versterken. En daarbij komen ze ook al eens in elkaars vaarwater terecht.

Er zijn heel wat veranderingen op til bij KAA Gent. Hein Vanhaezebrouck is volgend seizoen geen coach meer van de Buffalo's, Wouter Vrancken gaat zijn taken overnemen. En de nieuwe coach mag ook een vernieuwde kern verwachten.

Zo wordt er onder meer aan de mouw getrokken van Tarik Tissoudali en Matias Fernandez-Pardo, waardoor de kans op uitgaande transfers al niet mag worden onderschat. Maar ook inkomend willen ze zich roeren op de arbeidsmarkt.

Daarbij kwamen ze een maandje geleden al uit bij Malick Junior Yalcouyé. De 18-jarige Ivoriaanse middenvelder speelt momenteel bij het Zweedse IFK Göteborg. Daar kwam hij afgelopen winter aan vanuit het Ivoriaanse ASEC Mimosas.

Marktwaarde vijf miljoen euro

Yalcouyé staat nog tot 2028 onder contract en speelde dit seizoen al vijftien wedstrijden voor zijn Zweedse club. KAA Gent zou concurrentie krijgen van onder meer Liverpool, Ajax en PSV. En daar komt nu nog een team bij.

Volgens Engelse en Zweedse bronnen zou namelijk ook RSC Anderlecht ondertussen heil zien in de Ivoriaanse middenvelder, die dit seizoen al goed was voor één doelpunt en volgens Transfermarkt een marktwaarde heeft van maar liefst vijf miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties