De extreme eisen van de familie Mokio, waardoor Gent hem verloor aan Ajax: Buffalo's gingen héél ver

De extreme eisen van de familie Mokio, waardoor Gent hem verloor aan Ajax: Buffalo's gingen héél ver
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jorthy Mokio verliet - ondanks grote inspanningen van KAA Gent - de Ghelamco Arena en tekende voor Ajax. Een transfer die veel pijn doet bij de Buffalo's, want met de 16-jarige verdediger verliezen ze zo hun grootste talent. Transfervrij dan nog wel.

De clan-Mokio wees contractvoorstellen van AA Gent resoluut af en eiste dat er betaald zou worden wat Mokio volgens hen waard is. Hun financiële eisen waren extreem, inclusief een torenhoge 50% van een toekomstige verkoopsom, wat Europese topclubs afschrikte en zelfs voor AA Gent een struikelblok was, weet HLN.

Ondanks dat KAA Gent hun toptalent niet kwijt wilde, verliepen de onderhandelingen moeizaam. Beide partijen kwamen nauwelijks dichter tot elkaar. Mokio bleef echter kansen krijgen bij de eerste ploeg en speelde vier matchen, maar hij was nog geen afgewerkt product.

Ondertussen bleef de familie Mokio geïnteresseerde clubs bezoeken, zoals PSV, Ajax, en FC Barcelona. Ze deelden graag foto's van deze bezoeken op sociale media, wat in Gent werd gezien als een tactisch spelletje.

Eind mei legde AA Gent een ultiem voorstel neer met ongeziene cijfers voor een 16-jarig talent. Hoewel het financieel aantrekkelijker was dan Ajax, bood het niet genoeg op het gebied van het doorverkooppercentage. De Buffalo’s verloren hun hoop en Mokio werd uit de A-kern verwijderd.

Vier clubs bleven over: Barcelona, Bayern München, PSV en Ajax. Terwijl Barcelona nog veel vraagtekens had, bood Ajax duidelijkheid met een concreet sportief project en een goed gesprek met coach Francesco Farioli. Ondanks hogere financiële aanbiedingen van andere clubs, koos Mokio voor Ajax.

Bayern probeerde de deal nog te kapen met een telefoontje van Vincent Kompany, maar Mokio’s besluit stond vast. Hij tekende een contract bij Ajax tot 2027. Ajax bood een aantrekkelijk doorverkooppercentage, wat de familie tevreden stelde bij een toekomstige toptransfer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties