EL: Tegenstanders Genk, Anderlecht en Standard kennen goede generale repetitie

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Donderdag is het weer zover: dan wordt het een drukke avond voor de Belgische ploegen in de Europa League. Hoe brachten hun tegenstanders het er dit weekend vanaf?

Ajax (Standard)

Zaterdag tankte Ajax al vertrouwen. De Amsterdammers kwamen vroeg op achterstand tegen PEC Zwolle, maar die tegengoal werd slechts een voetnoot: uiteindelijk werd het 5-1. Standard is alvast gewaarschuwd.

Saint-Etienne (Anderlecht)

Ook Saint-Etienne boekte een zege. Tegen Lille, momenteel hekkensluiter in de Ligue 1, maakten Les Verts in het laatste halfuur het verschil. Uiteindelijk werd het 3-1. Saint-Etienne speelde meer dan een helft met een man meer na de uitsluiting van Béria.

Sassuolo (Genk)

Sassuolo doet het vooral thuis meer dan behoorlijk in de Serie A, op een uitschuiver tegen Pescara na. En ook Udinese kon geen punten sprokkelen in Reggio Emilia. Kums en co verloren met het kleinste verschil.

Konyaspor (AA Gent)

In Turkije verging het Konyaspor minder goed. Op bezoek bij Trabzonspor verloor de tegenstander van AA Gent van komende donderdag met 1-0. Een pijnlijke nederlaag, als je weet dat het beslissende doelpunt diep in blessuretijd (minuut 90+5) viel.