Onrust om Kara blijkt vals alarm: Genk-verdediger sukkelt met buikgriep

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Onrust om Kara blijkt vals alarm: Genk-verdediger sukkelt met buikgriep
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de Europese landen de afgelopen dagen kwalificatieduels voor EURO 2016 afhaspelden, werkten achttien spelers uit de JPL eveneens kwalificatiematchen af maar dan voor de Africa Cup. Bij terugkomst is de angst voor besmetting met het dodelijke ebolavirus sterk aanwezig.

Zo werd Racing Genk-verdediger Kara Mbodji na het duel tussen Senegal en Tunesië met hoge koorts en darmklachten afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat zorgde toch even voor paniek bij de Limburgers.

Ook de malariatests waren negatief

Uiteindelijk bleek het slechts om een geval van buikgriep te gaan. "Ik ben uitgebreid onderzocht door de medische staf en ook de malariatests waren negatief", laat Kara weten in Het Nieuwsblad. "Ik heb de trainingen hervat en ben weer fit."

Ook clubdokter Stijn Indeherberghe reageert gerust na de diagnose. "Via via hebben we vernomen dat de koorts bij Kara weg is. Ebolapatiënten blijven immers constante koorts maken. Ook positief is dat Kara nooit in de gebieden is geweest waar momenteel ebola heerst. Desondanks zullen we hem bij zijn terugkeer goed screenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties