Dagboek: "Dwars door de brousse kruisen we Georges Leekens"

Dagboek: "Dwars door de brousse kruisen we Georges Leekens"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog tot 8 februari gaat in Equatoriaal Guinea de 30e editie van de Africa Cup door. Uittredend vicekampioen Burkina Faso droomt deze keer van winst en is danig Belgisch getint. Paul Put stuwt de spelers aan, sportdokter Chris Goossens maakt ze speelklaar. Het dagboek!

"Vandaag maken we de verplaatsing naar Ebebiyin. Van Bata aan de westkust naar de oostelijke grens van het land, 230 km door de brousse in ons overjaars busje. De bagage kiest voor onze lijnbus."

"Onderweg kruisen we Georges Leekens die met zijn 'Aigles de Carthago' de omgekeerde beweging maakt. Twee toptrainers die elkaar in de brousse ontmoeten. Het heeft iets weg van Livingstone en Stanley: Paul Put I presume."

'Ouedraogo' betekent hengst, ons wel bekend

"We worden hier ook wel 'Les Etalons' genoemd, afkomstig van de hengst waarop krijgsvrouw Prinses Yennenga in de 11de eeuw haar vader ontvluchtte omdat ze niet mocht trouwen en verder haar leger moest aanvoeren. Het woord da ze hier voor hengst gebruiken is 'Ouedraogo', een ons bekend in de oren klinkende naam..."

"Mossi is de grootste stam van Burkina Faso. De keizer van de Mossi heeft ons na de vorige Africa Cup ontvangen in zijn paleis. In zijn keuken hing een foto van... Eddy Merckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties