Nu of nooit voor dit Brazilië volgens Neto: "Als we het nu niet winnen, mogen we het even uit ons hoofd zetten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Nu of nooit voor dit Brazilië volgens Neto: "Als we het nu niet winnen, mogen we het even uit ons hoofd zetten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Brazilië zinderde de 7-1 nederlaag tegen Duitsland in eigen land nog lang na. Na vier jaar is het eindelijk tijd om revanche te nemen. Voor deze Braziliaanse generatie is het ook nu of nooit", beseft Gent-speler Renato Neto.

“Na 2006, wat het laatste WK was van Ronaldinho zijn generatie, is het nu wellicht al de laatste kans voor deze generatie. Als we het WK nu niet winnen, mogen we het voor een tijdje uit ons hoofd zetten. We hebben echt een goeie ploeg die hard werkt voor elkaar, niet alleen voor Neymar.”

“Natuurlijk willen we wraak nemen op Duitsland, maar we moeten opletten. Zij zijn ook opnieuw bij de favorieten, maar toch denk ik dat Brazilië als topfavoriet bestempeld mag worden. Ook Spanje en Frankrijk mogen dromen.”

Het is goed dat ik even naar Brazilië kan, het is nodig na zo'n jaar

En de Rode Duivels? “Ze kunnen het ook halen. Individueel zijn ze één van de beste teams ter wereld met Lukaku, De Bruyne, Hazard, Mertens... het is echt een fenomenaal team. Ze moeten gewoon goed samenwerken. Individueel hebben ze talent zat, dat weet iedereen. Ik zet ze bij mijn top-vijf, samen met Brazilië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.”

Renato Neto zullen we alvast niet in het groen en geel tegenkomen in Rusland. “Ik ga zelf niet, neen, ik ga naar Brazilië op vakantie. Dit was een zwaar jaar (hij was het hele seizoen geblesseerd, nvdr.), dus is het best dat ik even naar huis kan gaan. Ik heb het nodig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties