Franse WK-winnaar Blanc duidt de twee spelers aan die de halve finale zullen bepalen: "Fenomenen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Franse WK-winnaar Blanc duidt de twee spelers aan die de halve finale zullen bepalen: "Fenomenen"

Uitzonderlijk weinig mensen kunnen zichzelf wereldkampioen worden en Laurent Blanc is er één van. De voormalige verdediger won het WK in 1998 met Frankrijk en ziet opvolgers in de ploeg van vandaag, maar dat is natuurlijk buiten de Rode Duivels gerekend.

In Le Parisien kijkt de Franse legende vooruit op de halve finale en hij licht twee spelers aan elke kant uit. "Mijn mening over Mbappé is ongewijzigd: hij is een fenomeen", zegt hij. "We moeten geduldig zijn met jonge spelers, maar hij heeft meer dan talent. Hopelijk mogen we er nog lang van genieten."

En bij de Belgen? "Met Eden Hazard hebben ze evengoed een fenomeen in de rangen. Hun systeem is zo duidelijk en efficiënt, het aanvallende trio is fantastisch. Ze hebben al een geweldige indruk gemaakt op dit toernooi."

De winnaar

"Ja, ik zeg dat volmondig!", antwoordt Blanc nog op de vraag of Les Bleus wereldkampioen kunnen worden. Het blijft natuurlijk een Fransman. "Iedereen die ik tegenkom op straat denkt er hetzelfde over. Twee of drie maanden geleden geloofde niemand erin en nu iedereen. De ploeg heeft alleszins getoond dat ze ertoe in staat zijn, maar nu komt het moeilijkste onderdeel." Dat onderdeel kleurt zwart, geel en rood.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties