Datum: 29/10/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Zes matchen, waaronder Club-Gent
Kristof Blomme
| 0 reacties
Zes matchen, waaronder Club-Gent
Foto: © SC

Dit weekend zijn de heren voetballers al toe aan speeldag twaalf. Anderlecht liet vrijdag al punten liggen op Daknam, 2-2. Zaterdag worden er zes matchen gespeeld. Om 18 uur gaat Racing Genk op bezoek bij Brussels. Club Brugge krijgt met AA Gent een lastige klant voorgeschoteld. Zondag speelt leider Standard op het veld van Moeskroen. Door het puntenverlies van paars-wit kunnen beide clubs een goede zaak doen in het klassement. De speeldag wordt op zondagavond afgesloten met de wedstrijd tussen promovendus Roeselare en rode lantaarn Germinal Beerschot.
 
Op zaterdag worden er zes partijen gespeeld, te beginnen met Brussels – Genk om 18 uur. De thuisploeg kan alvast geen beroep doen op Haydock die geschorst is. Sels is twijfelachtig voor deze match. Andersen geraakt niet speelklaar, maar mag binnenkort weer aansluiten. Ook Theunis is nog uitgeschakeld. Racing Genk kende een matige start van het seizoen. Bovendien kampen de Limburgers met heel wat blessures. Deze week kwam daar nog aanvaller Stojanovic bij. Hij sukkelt met een contractuur in de dij en loopt er zeker niet bij. Ook Bailly, Peeters, Vandooren, Beslija, Cornelis, Claessens en Daerden kunnen nog niet aantreden. Matoukou en Oliseh zijn bovendien geschorst.
 
Club Brugge neemt het op eigen veld op tegen het AA Gent van Georges Leekens. Voor de thuisploeg komt het erop aan de stijgende vorm te bevestigen. Gent, dat voorlopig naast Club staat in het klassement, moet zich daar proberen handhaven. Bij de thuisploeg komen alle geblesseerden stilaan terug. Klukowski en Ishiaku zijn nog niet fit, maar sluiten volgende week bij de groep aan. Verbauwhede, Vlaeminck en Vandelannoite moeten nog iets langer rusten. Dufer en Spilar zijn geschorst tegen de Buffalo’s. In tegenstelling tot zondag zullen Blondel en Portillo waarschijnlijk De Cock en Dufer vervangen in de basis. Bij AA Gent is Lombaerts nog een tijdje uitgeschakeld. Datti raakt niet klaar voor deze wedstrijd. Smoje is wel fit. Mirvic is geschorst.
 
Westerlo moet op het veld van Charleroi proberen de derde plaats te verdedigen. Bij de thuisploeg hernemen Akgül en Reina met de reserven. Siquet zal nog een tijdje buiten strijd zijn. Ciman, die een half jaar geschorst is en Kraouche zitten op de strafbank. Bij Westerlo kan Herman Helleputte rekenen op een bijna volledig fitte kern. Enkel Van Kerckhoven, die last heeft aan de kuit, is nog een twijfelgeval. Delen is geschorst.
 
Beveren moet het opnemen tegen revelatie Zulte-Waregem. De West-Vlamingen zijn wel op revanche gebrand na de afgang vorige week. Beveren zal het moeten doen zonder Arunina. Ook Bikinda, die sukkelt met de dij, zal er zaterdag niet bijlopen. Akin zal volgende week hernemen. Diabis is dan weer geschorst. Bij de bezoekers is Vandendriessche nog afwezig. Ook Wiggers en Tankary zijn voorlopig niet inzetbaar, net als Breleur. Salou en D'haemers zitten een speeldag op de strafbank waardoor D’hollander in de ploeg komt.
 
Lierse moet proberen uit de onderste regionen weg te geraken. Geel-zwart zal daarvoor wel voorbij Cercle Brugge moeten geraken. Cercle heeft de goede vorm bijna te pakken met 10/15. De thuisploeg zal het waarschijnlijk zonder Tohoua en Cruz moeten stellen. De eerste sukkelt met de kuit, Cruz heeft dan weer een schouderblessure. Bij Cercle zijn Milosevic en Dewulf nog twijfelachtig. Valenta raakt niet fit. Spinoza heeft voorlopig een contract gekregen tot aan de winter.
 
Tenslotte is er op zaterdag nog Sint Truiden – La Louvière. Beide ploegen hebben er een uitstekende vorige speeldag opzitten. Stolica bij STVV en Pottier bij de Wolven speelden zich in de kijker. Bij de thuisploeg zijn Van Hoywegen, Kalisa, Nijs, Santalab en De Condé nog out. Wisniowski zit een schorsingsdag uit. Bij de bezoekers kregen Sissoko, Chaurey, Ekany en Ebanga een contract aangeboden. Versterking dus voor Bodart om het behoud te verzekeren. Als de papieren in orde geraken mag Sissoko al rekenen op een plaats op de bank. Montoya en Vervalle zijn nog afwezig. Teklak keert terug uit schorsing.
 
Op zondag gaat leider Standard op bezoek bij Moeskroen. De thuisploeg zal het heel lange tijd moeten doen zonder verdediger Grimaldi, die een zware knieblessure opliep. Ook Descamps is nog niet fit genoeg. Standard zal het moeten stellen zonder de geschorsten Conceiçao, Walasiak en Leonard. Tegen de schorsing van Onyewu wordt opnieuw in beroep gegaan waardoor hij wel kan aantreden. Beda en Moreira zullen niet fit geraken.
 
De laatste match van de twaalfde speeldag gaat tussen Roeselare en Germinal Beerschot. Bij de thuisploeg organiseert Roslar Army een sfeeractie. Lauwers, Barbé en Coquelet zijn nog niet fit. Bij de bezoekers moet doelman Luciano nog één speeldag geschorst toekijken. N’Diefi is twijfelachtig wegens een adductorenletsel. Jurgen Cavens is nog volop aan het revalideren. Prince Asubonteng en Messoudi konden weer aanpikken bij de groep.

Meer nieuws