In detail: TLR Antwerpen - Borgerhout

't Rooi was tot de nok toe volgelopen voor deze topwedstrijd tussen de twee rivaliserende stadsgenoten. Er was ook hoog bezoek op de tribunes met burgemeester Patrick Janssens. T-Interim Borgerhout begon furieus aan de wedstrijd met een hattrick van uitgerekend El Houal. Samir El Houal werd vorig seizoen aan de deur gezet bij, jawel, TLR Antwerpen. De thuisploeg vocht zich onder impuls van Grünholz terug in de wedstrijd. De neef van Samir El Houal, Ilyas, bracht de thuisploeg terug tot 1-3. Dan waren het de dolle minuten voor Grünholz die de stand terugbracht tot 3-3 door twee mooie treffers. Het 17-jarig toptalent van Borgerhout, Karim Bali, zette een tienmeter om maar weer Grünholz zorgde ervoor dat de stand aan de rust in evenwicht was, 4-4. Na de rust was het opnieuw Borgerhout dat op voorsprong kwam via de onvermijdelijke El Houal. Aan de overkant was het Grünholz die zijn vierde van de avond tegen de netten prikte, 5-5. TLR Antwerpen leek op weg naar de zege wanneer Vercauteren de 6-5 voorbij Rousseau knalde. In extremis maakten de bezoekers nog de 6-6 gelijkmaker via niemand minder dan Samir El Houal die ongetwijfeld één van zijn beste wedstrijden uit zijn carrière speelde. 6-6 is de logische eindstand.

Doelpunten: 1’ 0-1, 4’ 0-2 en 5’ 0-3 S. El Haoual, 7’ I. El Haoual 1-3, 16’ 2-3 en 18’ 3-3 Grünholz, 18’ 10m. Bali 3-4, 19’ Grünholz 4-4, 24’ S. El Haoual 4-5, 25’ Grünholz 5-5, 31’ Vercauteren 6-5, 40’ S. El Haoual 6-6.