Verdiende overwinning voor Club

Landskampioen Club Brugge kreeg vandaag de nummer zeventien in de rangschikking op bezoek. Club won de wedstrijd met 2-0 cijfers maar had het beslist niet makkelijk om een gat te vinden in de verdediging van het erg gesloten spelend Bergen. Club was zeer zeker ook de beste ploeg en domineerde al van bij de aanvang de wedstrijd. Ze kwamen echter pas na een half uur tot scoren via Englebert die de bal na een voorzet van Rune Lange net naast de linkerpaal binnenkopt. Vijf minuten later dan een eerste kansje voor Bergen met Nibombe die een hoekschop overkopt. 1-0 blijft dan ook de ruststand.

Na de rust probeert Bergen toch een beetje meer mee te voetballen wat bijna resulteert in de gelijkmaker maar Ban besluit op de paal. Net voor tijd een knappe actie van Rune Lange, de Noor legt af tot bij landgenoot Bengt Sæternes die afwerkt en 2-0. Wedstrijd gespeeld en verdiende overwinning voor de enige nog Europees spelende club.