Portsmouth strikt Pasanen

Portsmouth strikt Pasanen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Portsmouth heeft Charlton Athletic afgetroefd in de jacht op Ajacied Petri Pasanen. De 23-jarige Fin speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Pompey, dat momenteel zestiende staat in de FA Premiership. Pasanen kon ook naar Charlton, maar hij koos voor de ploeg van de Nederlanders Harald Wapenaar en Arjan de Zeeuw.

Manager Harry Redknapp is blij met de komst van Pasanen. 'Petri speelde vorig seizoen nog Champions League met Ajax en daarnaast is hij ook international van zijn land. Hij is op meerdere posities in de verdediging inzetbaar en dat geeft mij meer mogelijkheden', aldus Redknapp tegenover Sky Sports.

Pasanen kwam bij Ajax niet meer voor in de plannen van trainer Ronald Koeman. De Fin staat nog tot medio 2005 onder contract bij de Amsterdammers. Op de website van Portsmouth toont Pasanen zich tevreden met de transfer. 'Ik speelde dit seizoen niet meer in het eerste team bij Ajax en daarom was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De Premier League is van hoog niveau en ik keek gister uit naar het resultaat van Portsmouth in de FA Cup (2-1 winst tegen Blackpool, red.). Ik heb veel vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties