Hooligans van Anderlecht opgepakt

Hooligans van Anderlecht opgepakt
Foto: © SC

Zo’n dertig hooligans van voetbalclub Anderlecht zijn deze voormiddag opgepakt door het Brusselse parket. Ze moeten nog deze namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het gaat allemaal om leden van de BCS, een verzameling harde jongens van de Anderlechtse O-side.

De hooligans zijn opgepakt op verdenking van het in elkaar rammen van een supporterscafé van Club Brugge in Diegem. De feiten speelden zich af op 5 oktober vorig jaar. Toen vielen de voetbalvandalen het café binnen en sloegen er de boel kort en klein. Een vijftiental Brugge-supporters werd er met geweld bedreigd en kregen tafels en stoelen naar hun hoofd geslingerd.

De BCS stond bij het parket blijkbaar al langer bekend als een vertakking van de O-side van paarswit. Ze werden al vergeleken met een privé-militie die niet terugdeinst voor het gebruik van geweld. Op hun website – die ondertussen al werd afgesloten – waren naar verluidt hun sterke verhalen en foto’s uitgebreid te zien.

De vandalen zijn nu opgepakt op basis van bewijsmateriaal op videobeelden en getuigenissen. Het bestuur van Anderlecht heeft voorlopig nog niet gereageerd op de feiten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties