Zulte kan zich veilig spelen

Zulte kan zich veilig spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 20ste speeldag (uitgesteld programma van 31 januari 2004)wordt zoals eerder vermeld nu zaterdag 14 februari gespeeld. Eén wedstrijd werd reeds afgehaspeld en met verve gewonnen door Anderlecht dat Sinaai Girls met een half dozijn voltreffers naar het Waasland terugstuurde.

De match die belangstelling verdiend is allicht het duel tussen ,,derde'' laatste Zultse VV en ,,voorlaatste'' Microob Veltem. De groen-gele Oost-Vlaamse dames kunnen bij Microob mits een zege een kloof van 12 punten slaan met hun rechtstreekse tegenstrever. Met nog 5 wedstrijden te gaan zou dat moeten volstaan om volgend seizoen in eerste klasse te blijven resideren. Maar ook Veltem zal zich in deze match willen overtreffen. Eén zaak is zeker: wie eerst scoort heeft de meeste kansen de volle pot te pakken.

Voor de derde plaats staat ook spanning op het programma. Eva's Kumtich krijgt Zuid-West-Vlaanderen op bezoek. Zuid-West moet winnen om niet definitief te worden uitgeschakeld voor die podiumplaats. Anders wordt de kloof groter en kunnen de West-Vlaamse dames zich vastpinnen op die vijfde plaats. Een puntendeling brengt geen van beide soelaas.

Dat komt omdat niemand gelooft dat Stand. Luik op eigen veld zich de das zal laten aansnoeren door rode lantaarn SK Lebeke-Aalst.

Lentezon Beerse zal allicht fel van zich afbijten tegen leider R. Wezemaal. Of dat voldoende zal zijn om de bezoekers van de kaart te brengen valt te betwijfelen.

Anders ligt het in het duel tussen VCE Aalst en Hewian Girls Lanaken. Als VCE-trainster Saskia Molly haar ploeg kan inprenten dat ze niet de mindere zijn van de Limburgse bezoekers moet puntenbuit mogelijk zijn. En vooral laten inzien dat een tegendoelpunt niet het einde van de match betekent. M.a.w. de hoofden steeds rechtop houden.

Tenslotte is er het duel aan de kust tussen Opex Oostende en Oud-Heverlee Leuven. Oostende kan ontspannen spelen. Dat kan minder gezegd van OHL dat heel graag die zesde stek wil consolideren. Vooral omdat Hewian Lanaken en Sinaai Girls ook die plaats ambiëren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties