Microob Veltem-D. Zultse VV 3-1

D. Zultse VV kon het zaterdag bij de voorlaatste geklasseerde Veltem niet waarmaken. Tegen middenmoters en subtoppers haalt Zultse degelijke resultaten (zonder echt punten te pakken), maar tegen ploegen die ze moeten aankunnen, hebben we meermaals punten laten liggen.

Zultse begon het best aan de wedstrijd. Na goed 4 minuten werd Darline Vandendorpe weggestuurd maar zij besloot op de doelvrouw. Even later mocht ze dit overdoen maar besloot naast. Veltem was daar tegenover succesrijker. Balverlies in de Zultse regionen zorgde voor een eerste Veltemse aanval die door Inge Van Impe werd binnen gekopt. Zultse was niet echt aangeslagen en bleef kansen scheppen. Celine De Weerdt besloot op de doelvrouw en Thea de Blaeij schoot in de rebound naast. Veltem maakte goed combineren moeilijk en zat kort op de bal. Af en toe kwam het opzetten maar Karolien Stevens was attent. Net voor rust kon Zultse dan toch juichen. Davina Callens kopte een corner net onder de lat binnen.

In de tweede helft herschikte Jean-Pïerre Boudringhien een beetje zijn troepen. Sarah Beeckmans kwam voorin spelen terwijl Femke Debruyne het middenveld kwam stofferen. Ondere andere hierdoor kwam Zultse iets agressiever uit de kleedkamer maar naar heel veel doelgevaar leidde dit in het begin van de tweede helft niet. Bij één van de schaarse Veltemse tegenaanvallen slaagde Veltem er echter in de 2-1 op het bord te plaatsen. Demeyer, Vandendorpe en De Roose hadden allen nog de gelijkmaker aan de voet maar doelvrouw Lieve Willems liet zich niet meer verschalken. Via een lange bal werd een Veltemse speelster richting doel gestuurd die genadeloos de 3-1 op het bord plaatste. Het slotoffensief van Zultse mocht niet baten.

Door dit verlies komt Veltem op 6 punten van Zultse met nog 5 wedstrijden te spelen.(Bron: Geert Poorter-D.Zultse VV)