VCE Aalst haalt verrassend uit

VCE Aalst haalt verrassend uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige zaterdag bleek VCE Aalst in een begenadigde dag. De armada van trainster Saskia Molly liet zich nauwelijks door Hewian Lanaken intimideren. Al tijdens de eerste helft was de thuisploeg duidelijk sterker. Met doelpunten via Livia De Coster (2), Vanessa Molly en Marijke Callebaut kregen de Limburgse bezoekers de rekening aangeboden.

Ook Zulte, dat zijn hoop had gesteld zich bijna definitief veilig te spelen, ging bij Micrrob Veltem voor de bijl. De bezoeksters moeten echter de hand in eigen boezem steken wegens overvloedig morsen met doelrijpe kansen. Vooral Darline Vandendorpe bleek niet in haar dagje. Aanvankelijk tilde Inge Van Impe Veltem op voorsprong. Net voor rust zorgde Davina Callens met de gelijkmaker voor enige Zultse gemoedsrust. In de tweede helft bleek het Veltemse contervoetbal rendabel wegens de verdubbeling. Demeyer, Vandendorpe en De Roose lieten nadien Zultse kansen liggen waarna Veltem dit afstrafte met een derde doelpunt.

Eva's Kumtich kende evenmin genade met Zuid-West-Vlaanderen. Blikvanger in dit subtopduel was de ongrijpbare Wendy Roden die met een hattrick, ééntje in de eerste helft, twee doelpunten na rust, de West-Vlaamse bezoeksters voor een voldongen feit stelden. Volgens de Kumtichse zegsvrouw Diane Lenaerts zou een half dozijn doelpunten geen overdreven score zijn geweest.

Leider Wezemaal kreeg bij Lentezon Beerse meer tegenwerk dan de cijfers laten vermoeden. Halfweg eerste helft scoorden Vautmans en Verhelst hoewel Beerse zich daardoor niet liet ontmoedigen. Na rust trof Verhelst nochtans een derde keer raak waarna De Cock vanop de stip een vierde keer scoorde. Beerse ging driftig op zoek naar de eerredder maar dat werd aanvankelijk verhinderd door Maes met een vijfde bezoekende doelpunt. Slechts in de slotminuut kon Annick Caers tegenscoren vanop de stip.

Door het verlies van Sinaai Girls en Hewian Lanaken zit Oud-Heverlee Leuven vast gebeiteld op die zesde plaats. Bij Oostende zorgde OHL met vier doelpunten ervoor dat de kustploeg net niet kapseisde.

Tenslotte werd hekkensluiter SK Lebeke-Aalst genadeloos afgemaakt door Stand. Luik. Met vijftien voltreffers werden de Oost-Vlaamse bezoeksters in de pan gehakt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties