Uefacup met L'pool, Celtic en Newcastle

Uefacup met L'pool, Celtic en Newcastle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool-Marseille

Celtic-Barcelona

Newcastle-Mallorca



Liverpool mist tegen het Franse Marseille zijn jonge Franse spits Anthony Le Tallec. Le Tallec heeft een enkelblessure. Florent Sinama-Pongolle en Vladimir Smicer zijn nog twijfelachtig. Volgens manager Houllier willen de spelers de kritiek van de laatste maanden weerleggen door prestaties neer te zetten op het veld. Ze zullen als een hecht blok Marseille aanpakken. De Zuid-Franse ploeg is de eigenaar van de Belg Daniel van Buyten die momenteel uitgeleend is aan Manchester City. Liverpool is licht favoriet om de volgende ronde te bereiken, maar Marseille heeft het voordeel eerst op verplaatsing te mogen spelen.

Liverpool: Kirkland, Finnan, Henchoz, Hyypia, Carragher, Murphy, Gerrard, Hamann, Kewell, Cheyrou, Baros, Owen, Heskey, Pongolle, Biscan, Traore, Dudek, Welsh, Diouf, Diao.

Celtic Glasgow moet de Spaanse reus Barcelona bekampen. Chris Sutton mist het duel door enkelproblemen. Twee andere spitsen, John Hartson en Shaun Maloney missen de rest van het seizoen. Celtic heeft dus problemen in de voorlijn. Barcelona mist de Nederlander Giovanni van Bronckhorst wegens blessure en zijn landgenoot Edgar Davids is niet Europees speelgerechtigd. Luis Enrique zit een schorsing uit. Barcelona maakt een grote kans om de volgende ronde te bereiken. Vooral Ronaldinho boezemt de Schotse club angst in, maar Celtic zal zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Met de aanslagen in Madrid in het achterhoofd krijgt de wedstrijd een droevige aanvang. Er zal voor de aftrap een minuut stilte worden gehouden en de spelers zullen een zwarte band dragen.

Celtic: Douglas, Kennedy, Balde, Varga, Valgaeren, McNamara, Agathe, Lennon, Petrov, Pearson, Thompson, Larsson, Beattie, Sylla, Marshall, Lambert, Wallace, Smith, Wallace.

Newcastle moet ook een Spaanse ploeg bekampen, namelijk Mallorca. Manager Bobby Robson zit met de handen in het haar. Craig Bellamy, Kieron Dyer en Darren Ambrose keren pas terug uit blessure, maar waarschijnlijk gaat hij het niet riskeren om ze alledrie op te stellen. Lee Bowyer is geschorst en Andy Griffin moet geblesseerd toekijken. Newcastle heeft een goede kans om door te stoten naar de volgende ronde. Ook hier zal voor de aftrap een minuut stilte worden gehouden en de spelers zullen een zwarte band dragen.

Newcastle: Given, Harper, Hughes, Bernard, Elliott, Woodgate, O'Brien, Bramble, Speed, Dyer, Jenas, Robert, Ambrose, Viana, Shearer, Bellamy, Ameobi, Bridges.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties