Straks taalexamen voor trainer Genk?

Straks taalexamen voor trainer Genk?
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De voorzitter van Racing Genk, Jos Vaessen, vond het erg dat Stef Vergoossen bijna geen woord Frans kon spreken. «Nooit nog een Nederlandse trainer bij Racing Genk», liet de voorzitter zich ontvallen. «Kutsmoes», aldus Johan Boskamp, voorganger van Vergoossen. «Hij zei hetzelfde tegen mij: nooit nog een Nederlander. En vervolgens lijfde hij Sef Vergoossen in.»

«Ik kan me natuurlijk vergissen, maar ik was ervan overtuigd dat Genk een Nederlandstalige club is», vervolgt Boskamp. «En was Genk ook niet de pionier van de lessen Nederlands voor de spelers? En dan wordt de trainer aangewreven dat hij geen Frans spreekt. Kutsmoes. Zeg dan toch gewoon dat de resultaten tegenvallen.»

Het zou dus goed kunnen dat wie straks trainer wordt bij Genk, een taalexamen moet afleggen. Jan Ceulemans geeft ook toe dat zijn Frans niet al te best klinkt. ''Ik kan zo naar Club Brugge of Genk gaan. Dat wil dan toch zeggen dat de taal van een trainer niet zo belangrijk is. Ik werk in Westerlo ook met Franstaligen. Maar die verstaan onderhand Nederlands. Het zal wel een voordeel zijn Frans te spreken, maar niet van doorslaggevende aard. Als ik mijn voorstopper uitleg dat hij z'n man voorbijmoet, dan mag die, Duitser, Italiaan of Fransman zijn, die verstaat dat. Er is maar één reden om je trainer te ontslaan: gebrek aan resultaten. En als je al je spitsen verkoopt, dan moet je niet te ver zoeken naar een oorzaak. Kijk maar naar Lierse.''
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties