Lokeren wint opnieuw

Sporting Lokeren had zich wellicht aan een moeilijkere wedstrijd verwacht op Mambour. Met relatief veel gemak klopten de Waaslanders Charleroi, dat maandag nog knap gelijk speelde tegen Club Brugge, met 1-2.

De eerste goede kans was voor Charleroi, maar een schot van Grégory Dufer ging net over. Ook Lokeren was met momenten gevaarlijk, maar Lacquait hield de bezoekers enkele keren van een doelpunt. Beide ploegen mochten zo gaan rusten bij een billijke 0-0 stand.

In de tweede helft viel er wat meer te beleven. In tien dolle minuten werd er drie keer gescoord: eerst scoorde Tailson met zijn hoofd de 0-1, maar wat later legde Ikpeba de gelijkmaker binnen nadat Olufade al een goede kans verkwistte. De Karolo's waren nog niet uitgefeest, of Tailson scoorde al de 1-2. Bij die 1-2 bleef het, zodat Lokeren de drie punten verdiend mee naar huis pakte.