Rode Duivels verliezen in slotfase

Na een goede wedstrijd moesten de Duivels toch nog balen, want tien seconden voor tijd gaf men een verdiend gelijkspel uit handen. Turkije won in het Koning Boudewijnstadion met 2-3.

De Rode Duivels begonnen erg goed en enthousiast aan de wedstrijd. Sonck tekende eerst voor de eerste bal tussen de palen na een mooie actie van Buffel, die later zelf dicht bij een goal was. Na een goed kwartier liet men de Turken echter wat meer in de wedstrijd komen, wat ei zo na in een goal resulteerde. Een kopbal werd door Bart Goor achter de lijn weggeveegd, maar de scheidsrechter, die zich niet van zo'n hoog niveau toonde, zag er geen treffer in. Enkele seconden later moest Geert De Vlieger redding brengen op een uitstekend schot. De wedstrijd ging evenwichtig verder, tot de Belgen in de 34e minuut een vrije trap toegekend kregen. Wesley Sonck deed zijn kunstje van tegen Polen, zo'n jaar geleden, nog eens over en trapte de bal feilloos binnen. De Turken kwamen opnieuw wat opzetten, maar grote kansen kwamen er aanvankelijk niet meer. Tot in de 44e minuut: Thomas Buffel claimde een lichte strafschopfout, maar de scheidsrechter liet doorspelen. In de daaropvolgende fase kon Bastürk van een positioneel foutje van Deschacht profiteren door de gelijkmaker in de netten te leggen. Net als tegen Frankrijk en Duitsland krijgen de Belgen een zware opdoffer voor de rust.

Ook de tweede helft werd in de beginfase gedomineerd door de Belgen. Clement kopte richting doel, maar de keeper tipte de bal over. Ook Kompany was er dicht bij, maar zijn kopbal belandde op de keeper. Turkije kwam opnieuw beter in de wedstrijd en bewees haar dodelijke efficiëntie: Tolga kopte een vrije trap binnen. De Belgen probeerden wel, maar grote kansen vielen er niet meer. Tot Dufer een prachtig doelpunt maakte en België vier minuten voor tijd op 2-2 bracht. Diezelfde was nog dicht bij de 3-2 na een corner, maar het waren de Turken die tien minuten voor tijd een zoveelste verdedigend foutje afstraften: Karadeniz scoorde de knullige 2-3.

België verdiende beter, maar kreeg dat dus niet. Dankzij drie verdedigende fouten verliezen de Duivels de wedstrijd van de Turken, waarvan de supporters het trouwens niet konden laten om te knokken. Jammer, maar overtuigen deden de Belgen gelukkig wel.