Rechtstreeks naar UEFA-cup? (update)

Rechtstreeks naar UEFA-cup? (update)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgend seizoen mag België 2 ploegen naar de voorrondes sturen van de UEFA-cup. Dat worden waarschijnlijk Standard (3de plaats) en Beveren (Beker van België). Door het feit dat Club Brugge de 2de plaats bezet en het daarbij horende Champions League ticket, is Beveren zowieso zeker van deelname aan de voorrondes van de UEFA-beker, ookal verliest het de finale. Het maakt zelfs kans dat het rechtstreeks geplaatst wordt.

Indien de UEFA-cup winnaar van dit seizoen zich kan plaatsen voor de Champions League of UEFA-cup van volgend seizoen, dan mag België volgend seizoen één ploeg rechtstreeks naar de UEFA-cup sturen. Momenteel zitten de volgende ploegen in de halve finales van de UEFA-cup:
- Valencia (speelt zeker CL).
- Villareal (voorlopig 9de plaats => geen UEFA Cup).
- Marseille (voorlopig 7de plaats => geen UEFA Cup).
- Newcastle (voorlopig 6de plaats => geen UEFA Cup).

Indien Beveren de beker van België wint dan mag het rechtstreeks naar de UEFA-cup volgend jaar. Indien het de finale van de beker verliest tegen Brugge gaat het naar de voorrondes en mag Standard de voorrondes overslaan.

De UEFA-cup ziet er ook iets anders uit volgend seizoen. Na de eerste ronde worden er 8 poules van telkens 5 ploegen geloot. Elke club speelt twee thuismatchen en twee uitmatchen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties