Racing Genk stelt KHZ voor ultimatum

Racing Genk stelt KHZ voor ultimatum
Foto: © SC

Racing Genk heeft degradant en zusterclub Heusden-Zolder 24u de tijd gegeven om te reageren op hun voorstel. KRC heeft aan KHZ gevraagd de volledige leiding van het eerste elftal af te staan aan hen. Alleen de jeugdwerking zou in handen van het Heusdense bestuur blijven.

Na de degradatie uit de hoogste klasse zit Heusden-Zolder voorlopig een beetje met de handen in het haar. Genk had gezegd dat KHZ in de 2de klasse niet welkom was in het Fenix Stadion. Nu blijkt KHZ toch welkom in het Fenix Stadion, maar alleen als Racing alle teugels over de tweedeklasser in handen krijgt. Voor het huidige Heusdense bestuur zou dan alleen de jeugdwerking overblijven. Wat er precies met de Heusdense clubkleuren zal gebeuren is onduidelijk. Maar het lijkt erop Racing Genk meer dan ooit van Heusden-Zolder nu wel hun tweede elftal wil maken, naar het voorbeeld van Feyenoord en Excelsior in Nederland.

Het Heusdense bestuur staat nu met de rug tegen de muur. In het eigen Noordberm-stadion kan KHZ alleen in de derde klasse terecht. Alleen Beringen blijft een optie om volgend seizoen in tweede klasse te voetballen, maar die beslissing kan niet binnen de 24u vallen. Racing zet KHZ dus onder druk om te kiezen. Voorzitter Husson maakt vanavond de keuze van KHZ bekend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties