Anderlecht verliest van Moeskroen

Van Biervliet Pieter
| 0 reacties
Anderlecht verliest van Moeskroen
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht nam vanavond een slechte start door met 2-0 te gaan verliezen op het veld van Moeskroen. 

Anderlecht-trainer Broos zette Daniel Zitka onder de lat. Ook Zetterberg mocht starten. Rode Duivels Tristan Peersman en Walter Baseggio zaten dus op de bank. 
Bij de thuisploeg  zat nieuwkomer Schaessens op de bank. Teklak stond in de basis.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de gasexplosie in Ghilengien is het Moeskroen dat het eerste in actie schoot met een gevaarlijke center van Grégoire, Zewlakow kon koppen, maar de bal ging voorlangs. Na tien minuten was het Anderlecht dat eventjes overnam met Wilhelmsson in samenspel met Aruna. De Zweed ging door op snelheid tot in de grote rechthoek,  maar zijn schot ging naast. Het spel ging goed op en neer tot in de 41e minuut. Martic zette perfect voor naar Dimbala, na een mooie opening door de Anderlecht-verdediging. Dimbale moest alleen maar binnen tikken. Het stond zowaar 1-0. 

Broos voerde tijdens de rust twee wissels door. Baseggio en Jestrovic vervingen Zetteberg en Junior. Baseggio liet al onmiddellijk zijn aanwezigheid voelen door een mooi vluchtschot dat maar net te laat viel en de bal belandde op dak van het doel. Anderlecht voetbalde met meer inzet dan in de eerste helf. Toch mocht het niet baten voor paars-wit. In de 61e minuut was Patrick Dimbala sneller dan Traoré. Dimbala schoot scherp binnen waar Zewlakow de bal nog een laatste tik gaf. Anderlecht probeerde daarna nog iets klaar te maken. Een schot van Christian Wilhelmsson week af op twee spelers. Francky Vandendriessche redde de meubelen. 

Het bleef dus 2-0 en Anderlecht mist de eerste afspraak van het nieuwe seizoen.

Doelpunten:
41' Dimbala 1-0, 61' Zewlakow 2-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties