Bosnië stunt in Frankrijk, Duitsland en Engeland winnen makkelijk

Anthony Van der Planken

In de herhaling van de EK-halve finale tussen Tsjechië en Griekenland werd andermaal niet gescoord. Op het EK trof Griekenland pas raak in de verlengingen, maar in een vriendschappelijk duel wordt dat uiteraard niet gedaan. Ook dit keer werd het in Tsjechië 0-0.

Ook Zwitserland speelde 0-0, al was het voor de Zwitsers net iets meer blamerend. Het gelijkspel werd immers behaald tegen dwergstaat Noord-Ierland.

Ook buurland Oostenrijk beleefde vandaag niet veel pret. Het verloor met 1-3 van rivaal Duitsland. Kevin Kuranyi trof drie keer raak. Amerhauser scoorde nog tegen. Klinsmann, de nieuwe Duitse bondscoach, kende dus een succesvol debuut.

Ierland speelde dan weer gelijk. Thuis werd het 1-1 tegen de Bulgaren. Reid scoorde na een kwartier de openingsgoal, maar twintig minuten voor het einde scoorde Boijinov de Bulgaarse gelijkmaker.

Engeland kende tegen Oekraïne een gemakkelijk avondje. David Beckham, Michael Owen en Phillips scoorden de drie goals. 3-0 dus.

De Belgen moeten straks goed oppassen voor Bosnië-Herzegovina. De balkanstaat is straks één van de tegenstanders in de WK-kwalificatiecampagne. Vandaag zorgde het voor een enorme stunt door met 1-1 gelijk te spelen in Frankrijk. Peggy Luyindula scoorde na amper vijf minuten de 1-0, maar Grlic stelde op slag van rust gelijk.

Schotland beleefde dan weer een blamerende avond. De Schotten verloren met 0-3 van Hongarije. Hustzi opende vlak voor rust de score van op de stip. Diezelfde Hustzi scoorde ook in de tweede helft. Een owngoal van Marshall legde de 0-3 eindstand vast.