Wat kunnen de ploegen uit het noorden?

Christopher Lannoo
| 0 reacties
Wat kunnen de ploegen uit het noorden?
Foto: © SC

Het is dus zover: Arsenal heeft het record van Nottingham Forest verbroken: al 43 wedstrijden op rij konden de Gunners in de Engelse competitie niet worden verslagen. En de enige ploeg die dit jaar nog mee lijkt te kunnen is Chelsea, die andere Londense ploeg, en runner-up vorig seizoen in de Premier League. Zij zijn de enige clubs met nog het maximum van de punten, alhoewel de resultaten op een zeer verschillende wijze werden behaald. Arsenal begon dominant aan het seizoen, en dat zonder sterkhouders Campbell en Vieira, terwijl Chelsea de eerste overwinningen maar op een diefje kon binnen halen.

Toch staan de beide Londense clubs nu aan de leiding, en het is nu aan de rest van de topclubs om hen te proberen bij te houden. Arsenal zal waarschijnlijk geen punten verliezen tegen Norwich, alhoewel de nieuwelingen in de Premier League tegen Man United een goeie indruk maakten, en van Newcastle zelfs wisten punten af te snoepen. Wat Chelsea dit weekend zal beleven, is niet te voorspellen. De Blues nemen het op tegen Southampton, die wisselvallig aan het seizoen begonnen zijn. Nu de Saints ook nog hun trainer kwijt zijn, is het moeilijk te voorspellen wat ze kunnen presteren tegen Chelsea.

Van de verwachte achtervolgers lijkt Man United de gemakkelijkste partij te hebben dit weekend. Zij nemen het op tegen Blackburn, dat nog maar 1 punt kon halen uit drie wedstrijden, en machteloos stond eerder deze week tegen Arsenal. De mannen van manager Graeme Souness zullen het dit weekend beter moeten doen, of het zou voor hen wel eens opnieuw een zeer moeilijk seizoen kunnen worden.
Liverpool neemt het op tegen Bolton, dat nu toch al 6 punten kon halen uit drie wedstrijden. Ook Bolton nam echter een zeer wisselvallige start: een prachtige overwinning op de eerste speeldag, dan een mindere wedstrijd tegen Fulham, maar dan toch weer de drie punten tegen Southampton. Maar ook Liverpool lijkt nog te zoeken naar de ideale vorm: in hun eerste twee wedstrijden speelden de Reds telkens 1 helft fantastisch, en 1 helft heel wat minder.

Als Newcastle dit seizoen ook nog wil meetellen als titelkandidaat, zullen de resultaten vlug moeten veranderen. Sir Bobby Robson probeerde al meerdere keren om Wayne Rooney naar St James Park te halen in de hoop het beter te doen, maar Everton gaf niet toe. De Magpies nemen het dit weekend op tegen Aston Villa, dat sterk begon aan de competitie, maar de vorm van de eerste speeldag nog steeds terug zoekt.

Charlton herstelde zich ondertussen zeer goed van de zware nederlaag op de eerste speeldag, en haalde het maximum van de punten uit zijn laatste twee wedstrijden. De Addicks spelen tegen Manchester City, dat geen al te beste start maakte. 1 puntje haalde City, en ondertussen wordt hun belangrijkste spits, Nicolas Anelka, gelinkt aan verschillende andere ploegen. City zou het geld kunnen gebruiken, maar ze hebben ook dringend punten nodig...

Van de nieuwkomers in de Premiership verloor enkel West Brom nog niet. WBA speelde drie maal gelijk, en zal hopen dat Thomas Gravesen het niet zo goed doet voor Everton wanneer het een bezoekje brengt aan Goodisson Park dit weekend. De Deen speelde een hoofdrol in het eerherstel van de Merseysiders, nadat ze vernederd werden op de eerste speeldag door Arsenal.
De derde nieuwkomer Crystal Palace kon nog maar 1 punt halen uit 3 wedstrijden, en het zal voor hen opnieuw moeilijk worden tegen Middlesbrough.

Tottenham nam een goeie start aan het seizoen onder Jacques Santini, en zal hopen ongeslagen te blijven wanneer Birmingham dit weekend op bezoek komt. Bij de Blues wist Emile Heskey voor het eerst te scoren in de wedstrijd tegen Manchester City, en hij lijkt het grootste gevaar te vormen voor de Spurs-verdediging. Ook Mikael Forsell, vorig jaar speler van het jaar bij Birmingham, is terug, en de Fin kan het samen met Heskey zeer moeilijk maken voor Ledley King en co.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties