Noorwegen slaat Schotland KO

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Noorwegen slaat Schotland KO
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

        
Na twee wedstrijden mag Schotland het WK al bijna vergeten. Tenzij er zich in Glasgow nog een klein mirakel voordoet, spelen de Schotten de komende maanden enkel nog voor de eer. In het eigen Hampden Park verloor men van Noorwegen, rechtstreekse concurrent voor een plaatsje in de play-offs.

Na het 0-0 gelijkspel tegen Slovenië, moesten de Schotten hun tweede thuisduel wel winnen. Twee keer puntenverlies in eigen huis tegen een rechtstreekse concurrent betekent immers zo goed als uitschakeling. De Schotten faalden, want het werd 0-1.

Het Schotse drama begon bij het begin van de tweede helft. McFaden bracht redding op de lijn, maar de Schot moest daarvoor wel zijn hand gebruiken. Een rode kaart en een penalty waren het logische gevolg. De koelbloedige Iversen zette zich achter de bal en legde hem propertjes binnen. De 0-1 bleef tot het einde op het bord.

In dezelfde poule won Wit-Rusland thuis ruim van Moldavië. Het werd 4-0. Omelyanchuk scoorde op slag van rust de 1-0. Na de koffiepauze konden Kutuzov, Bulyha en Romashchenko de score verder uitdiepen.

Vanavond spelen Italië en Slovenië nog tegen elkaar. De stand in de groep ziet er voorlopig zo uit:

Groep 5Gesp.Ptn.
Italië26
Slovenië24
Noorwegen    34
Wit-Rusland24
Schotland21
Moldavië30


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties