Slovenië wordt leider in groep 5

Slovenië wordt leider in groep 5
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onder het oplettend oog van vier Belgische scheidsrechters, waaronder Frank De Bleeckere en Peter Vervecken, nam Slovenië het op tegen Italië

De thuisploeg startte met B. Mavric, Karic, M. Mavric, Ceh, Komac, Pokorn, Acimovic, Sukalo, Seslar, Siljak en Mujkanovic. De Slovenen moesten het zonder Knavs doen die met een knieblessure verstek moest geven. De Italiaanse kleuren werden door de volgende elf verdedigd. Buffon, Bonera, Zambrotta, Gattuso, Cannavaro, Nesta, Camoranesi, De Rossi, Gilardino, Totti en Esposit.

De bezoekers probeerden gedurende de eerste tien minuten de wedstrijd in handen te nemen, maar Slovenië liet zich niet doen. Vooral een sterke doelman Borut Mavric hield de Sloveense meubelen overeind. De vrije trappen vlogen al snel over en weer. Italië kreeg een goede kans via Gilardino maar zijn schot vloog ver boven het doel de tribunes in. Beide teams spelen het hard. Op amper een kwartier tijd worden zowel Bonera en Nesta voor Italië als Siljak voor Slovenië met geel in het boekje van De Bleeckere genoteerd. Vooral Acimovic was slachtoffer van dienst, want veel Italiaanse spelers hadden het om zijn enkels gemunt. Slovenië wou het heft in handen nemen, en slaagde daar stilaan in.

Toch viel het enige doelpunt pas op het einde van de tweede helft. In de 82e minuut kon Cesar een vrije trap doorkoppen en zo de Slovenen naar een 1-0-overwinning brengen. 

Dit betekend dat Slovenië nu momenteel leider wordt in groep 5. Woensdag moet het naar Noorwegen voor opnieuw een kwalificatiewedstrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties