Wie is Joseph Elanga?

Julie Néman
| 0 reacties
Wie is Joseph Elanga?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Wie is nu die Joseph Elanga? Velen vragen zich af wie nu juist die persoon is die mogelijk Peter van der Heyden zal vervangen wanneer deze vertrekt bij Club Brugge. Onder deze nieuwsgierigen zit ook assistent-trainer Chris van Puyvelde. Hij vertrok vandaag naar Oekraïne om deze linksachter te scouten. Van Puyvelde zal maandag het gezelschap krijgen van beloftencoach Cedomir Janevski en sportief directeur Marc Degryse. 

Maar Club is niet de enige geïnteresseerde. Zowel een Franse subtopper als een Nederlands club zitten achter Elanga, die de komende winter einde contract is. 

Dat Elanga eind oktober vertrekt bij Malmö staat vast. De Kameroener heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een competitie van een beter niveau, naar eigen zeggen omdat hij zijn plaats in het nationale elftal wil vrijwaren. Vorige maand ontving hij nog een oproep van ruim 12.000 fans die Elanga smeekten om te blijven. In hun brief schreven de supporters dat "zijn brede glimlach en fantastische prestaties hun hart verwarmd had". Maar Elanga was niet te overtuigen. "Ik speel hier nu vijf jaar. Het wordt dus tijd dat ik naar een ander land verhuis", stelde de 25-jarige linkspoot.

De Malmö-fans sloten Elanga in hun armen, ook nadat hij vorig jaar in november veroordeeld werd voor geweld tegenover zijn vrouw. Hij zou haar geslagen, geschopt en bij het haar genomen hebben. De Kameroener kreeg twee maanden gevangenisstraf en een boete van 2.400 euro. Omdat Elanga ruim een maand in voorarrest vertoefde, moest hij van zijn straf maar vijf dagen meer uitzitten. Nochtans gelooft niemand in Zweden dat Elanga zijn echtgenote, met wie hij niet langer samenwoont, iets zou hebben misdaan. Elanga staat bekend als een beminnelijke persoon. Ook zijn club Malmö bleef achter zijn speler staan en schorste Elanga niet. 

Club weet dus waar het aan begint.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties