Lyon wint verdiend in slotfase

Frans landskampioen Lyon heeft in het eigen Stade Gerland een 4-2 overwinning behaald tegen Fenerbahçe. Pas in de allerlaatste minuten scoorde Nilmar de verlossende doelpunten.

Na acht minuten kwamen de Turken al eens aan de deur kloppen, maar scoren deden ze nog niet. Ook Malouda kon aan de overkant niet scoren. Fenerbahçe bleef komen en dit leverde twee goede kansen op in de dertiende minuut. De eerste werd nog verkwanseld door Tuncay, maar de tweede kans werd door Selcuk Sahin afgewerkt. Lyon moest nu komen en dit leverde een doelpunt op voor Mickaël Essien in de 21ste minuut. De thuisclub kreeg nog enkele mooie kansen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. Lyon bracht mooi voetbal en verdiende een voorsprong.

Lyon ging op haar elan van de eerste helft verder en in de 53ste minuut scoorde Florent Malouda de 2-1. Tien minuten later kreeg diezelfde Malouda nog een uitstekende kans op de 3-1, maar miste. In de 72ste minuut lukte Sanli Tuncay de gelijkmaker voor de Turken, maar twee minuten later volgde een rode kaart voor Servet Cetin, wat een keerpunt in de wedstrijd bleek te worden. Lyon trok het laken nu helemaal naar zich toe en Nilmar kreeg drie uitstekende kansen op de winnende treffer. Hij scoorde er twee van. Een vrije trap van Juninho week af op de rug van Nilmar en belandde zo in doel. In de 96ste minuut kopte hij de laatste kans van de wedstrijd in het doel van Rustu Recber.

Lyon wint al bij al nog gemakkelijk van Fenerbahçe en blijft zo dus eerste in het klassement met tien punten, twee meer dan Manchester United. Fenerbahçe is derde met drie punten, gevolgd door Sparta Praag met één schamel puntje.

Lyon is dus geplaatst voor de volgende ronde. Manchester is nog niet zeker van kwalificatie. Sparta Praag is uitgeteld voor de volgende ronde. Het kan wel nog doorstoten naar de UEFA Cup.