Seizoen 2005-2006 start al op 31 juli

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Seizoen 2005-2006 start al op 31 juli
Foto: © SC

De kalender voor het seizoen 2005-2006 is gekend. De nieuwe voetbaljaargang zal al op 31 juli starten. Dan zullen de bekerwinnaar en de kampioen het in de Supercup tegen elkaar opnemen. Eén week later start ook de competitie.

De kalendercommissie laat er geen twijfel over bestaan: de Supercup moet én zal in de zomer gespeeld worden. Dit seizoen stond het duel pas in december op het programma, waardoor er maar 7.000 man kwam opdagen voor het toptreffen tussen Anderlecht en Club Brugge. De bond wil vermijden dat zoiets opnieuw gebeurt en pint daarom de Supercup vast om 31 juli.

De competitie start één weekje later, op 7 augustus. Eind mei zal de kampioen bekend zijn, want dan staat de laatste speeldag van de Jupiler League gepland. De Profliga overschrijdt daarmee de regels van de UEFA, die voorschrijven dat alle nationale competities op 15 mei 2006 afgelopen moeten zijn. Toch is men niet bang voor eventuele sancties, want “de grote landen als Engeland, Spanje en Frankrijk doen het al jaren zo”.

De grootste vernieuwing is wellicht de verlenging van de winterstop. Vanaf volgend seizoen zullen de clubs een weekje langer op stage kunnen gaan, want de winterperiode zal met één week uitgebreid worden. In landen als Nederland en Duitsland is dat nu al het geval. De “verloren” speeldag staat dan op een woensdag op het programma. Niet meer om 20u00, zoals dat nu steeds het geval was, maar om 20u30, 20u45 of 21u00. De profliga besliste dat op vraag van de ordediensten, die vroegen om de midweekmatchen te verlaten. De weekendmatchen blijven dus gewoon op 20u00 (andere uren zijn daar ook nog steeds mogelijk) staan.

De beslissing is om de winterstop een weekje uit te breiden is net het tegengestelde van wat sommige teams voorstelden, namelijk om ook met kerstmis en nieuwjaar te spelen. In Engeland levert dat een hoop geld op, maar de meerderheid van de clubs zag dat hier niet zitten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties