Borgerhout bekert verder

Rita De Meyer

Eerste speelhelft

Borgerhout start met Mohamed Joundi, Ahmed Sababti, Mohamed Kasmi, Karim El Moussaoui en Morad Talhaoui in doel. Waasmunster start met Bjorn Van Overbeke in doel en verder Claude en Yannick Rousseau, Wouter Verstraeten en Paul Van Damme. Zoals steeds in een Bekerwedstrijd kroop de lager geklasseerde ploeg in de rol van underdog om dan te proberen voor een verrassing te zorgen.
De opdracht was dan ook zeer duidelijk: zeer veel druk zetten op de verdediging zonder fouten te begaan en proberen door een snelle zuivere balcirculatie het lokale blok uit verband te spelen.
Als er zich een barstje in het thuisblok vertoonde mocht er best eens vanuit de tweede lijn uitgehaald worden om zo de lokale goalie te verrassen.
In de eerste 5 minuten hield Waasmunster nog goed stand ook al haalde Kasmi vernietigend uit en ging een vrije trap van Joundi aan de verkeerde kant van de staak over de doellijn.
Na 5 minuten pikte Karim El Moussaoui de bal af en behield goed het overzicht. Hij passeerde tot bij Kasmi op links die tegenvoets de bal naast de staak schoot.

5de minuut : Mohamed Kasmi: 0 – 1

Amper een minuut later vond Joundi een afspeelpunt in Sababti die goed klaar legde maar Joundi besloot naast.
In de 9de minuut was er toch ook even gevaar van Diego Smet maar hij kreeg onvoldoende controle over de bal.
Na 11 minuten schoot de jonge Kamal Belmhani uit de 2de lijn op doel en Van Overbeke moest zich reppen om via de deklat de bal in corner te blokken.
In de 13de minuut zorgde Joundi met een perfecte assist naar de tweede paal voor een eenvoudige inlegger van Karim El Moussaoui.

13de minuut: Karim El Moussaoui: 0 – 2

Borgerhout liet zich op niet te veel schoonheidsfoutjes betrappen en in de 17de minuut voerde Joundi zelf vanop de linkse flank met een streep de score op tot 0 – 3.

17de minuut: Mohamed Joundi: 0 – 3

RUSTSTAND: 0 – 3

Tweede speelhelft

Als Waasmunster al de illusie had om zich opnieuw in de wedstrijd te knokken dan werd die onmiddellijk de kop ingedrukt door twee snedige acties van de bezoekers.
Kasmi ontfutselde Waasmunster de bal, legde die even goed in zijn loop en haalde dan verschroeiend uit naar de kruising. De net ingevallen Tim Aps kon nog bij de bal maar onvoldoende om een doelpunt te vermijden.

21ste minuut: Mohamed Kasmi: 0 – 4

Twee minuten later was Sababti als eerste bij de bal in het doelgebied van Aps en hij schoot hoog tegen de onderkant van de deklat. Even aarzelde de ref maar dan besliste hij toch het doelpunt goed te keuren.

23ste minuut: Ahmed Sababti: 0 – 5

Even later leverde Sababti de bal in bij Karim El Moussaoui om dan diep in het centrum te lopen. Karim zag de opning en zijn pass sneed de centrale verdediging aan flarden. Sababti klaarde de klus met een fijn opwippertje: een heel mooi doelpunt!

24ste minuut: Ahmed Sababti: 0 – 6

Na een goed half uur zocht Karim een dubbelpas met Kasmi die hem nu alleen voor de doelman bracht en met een schijnbeweging liet hij de keeper gaan liggen om dan de bal met een stiftertje tergend in de netten te leggen.

31ste minuut: Karim El Moussaoui: 0 – 7

De thuisploeg geraakte ondertussen wat gefrustreerd en na al 2 gele kaarten was een tackle langs achter op Kamal Belmhani goed voor rood voor Claude Rousseau.
De man-meer- situatie werd niet uitgespeeld maar even later zorgde Kamal Belmhani met een stevig schot uit de tweede lijn toch voor nog zwaardere cijfers.

37ste minuut: Kamal Belmhani: 0 – 8

EINDSTAND: 0 – 8

Met deze uitslag bekert Borgerhout verder. In de overige partijen vielen geen verrassingen te noteren.
De 14 Eersteklassers gaan door en moeten nog twee teams uit tweede dulden: Breendonk en Proost Lier gaan ook door naar de achtste finales.

De loting heeft aanstaande maandag plaats op de KBVB.

Met een schitterende benefietwedstrijd en een goede bekerstart moet Borgerhout de batterijen kunnen opladen om volgende vrijdag in Hoeselt de belangrijke zespuntenpartij te gaan betwisten. Nu mag er niet meer getwijfeld worden.

SAMENSTELLING GEDITROF WAASMUNSTER:
Bjorn Van Overbeke ( doelman), Wouter Verstraeten(kapitein), Paul Van Damme, Tim Aps(reservedoelman), Diego Smet, Claude en Yannick Rousseau, Geert Dirinck en Rudy Ronsman.

Hoofdcoach: Ivan Rousseau

SAMENSTELLING ZVC BORGERHOUT:
Morad Talhaoui (doelman), Aziz El Ajaji (reservedoelman), Ahmed Sababti, Mohamed Joundi (kapitein), Ahmed Ajouaou, Karim El Moussaoui, Imad Ouriagli Adel, Mohamed Kasmi, Kamal Belmhani en Marc Sangwa Kazanza.

Youssef en Brahim Boujouh: blessure
Rachide Yachou en Yassine Hzaine : rustdag

Hoofdcoach: Nico Papanicolaou
Assistent-Coach: Farid Achalhi

SCHEIDSRECHTERS: Dhrn. Philips en Blondiau

Kaarten:
Gele kaarten: Diego Smet en Geert Dirinck voor Waasmunster en Aziz El Ajaji voor Borgerhout
Rode kaart: Claude Rousseau (Waasmunster)

Verslag : Chris Peeters