Analyse KVSK United op weg naar tweede klasse

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United op weg naar tweede klasse
Foto: © SC

Zowel KVSK United als achtervolgers Tongeren en OH Leuven hadden vandaag een moeilijke wedstrijd op het programma staan. Leider United wist als enige zijn partij winnend af te sluiten en haalt zo de tweede periodetitel binnen. Ook in de algemene stand het heeft na dit weekend een erg comfortabele voorsprong en lijkt niemand de Limburgers nog van de titel te kunnen houden.

KVSK United kreeg een moeilijke verplaatsing naar KVK Tienen voorgeschoteld en kon mits eigen winst en puntenverlies van Tongeren periodekampioen worden. Maar de bezoekers keken na een halfuur al tegen een terechte 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust zorgde de net ingevallen Piana voor de aansluitingstreffer en na de koffie ging United op en over de suikerploeg. United won uiteindelijk nog met 2-4 met ondermeer een tweede doelpunt van de nieuwe aanwinst Piana. (verslag)

OH Leuven kreeg Diegem Sport over de vloer. En dat ze in Diegem in goede vorm zitten werd ook vandaag weer bewezen, het versloeg OHL in de derby met 1-3 (verslag). SK Tongeren dat moest afrekenen met een pak afwezigen verloor met 2-1 op het veld van Sprimont.

Leider United heeft door de nederlagen van de achtervolgers de tweede periode één speeldag voor het einde beet. Nog belangrijker is de voorsprong van United in de algemene stand. SK Tongeren heeft tien punten achterstand op United, OH Leuven dertien. OHL moet nog wel wachten op de uitspraak i.v.m. de incidenten in Veldwezelt (meer). Een leuk detail voor KVSK United is dat Willebroek-Meerhof verloren heeft. Dit wil zeggen dat KVSK United de enige ploeg is in de nationale reeksen die nog niet heeft verloren dit seizoen.

In het Limburgse degradatieduel deed Veldwezelt een uitstekende zaak door in Bocholt te gaan winnen met 0-3. Francs Borains behaalde een mooi 1-1 gelijkspel bij Kelmis. Ook het duel tussen de twee best voetballende Waalse clubs eindigde op 1-1.

In de twee zaterdagavondwedstrijden werd er rijkelijk gescoord. WS Woluwe versloeg rode lantaarn Seraing met 3-2 en de ontmoeting tussen Kermt-Hasselt en Namen eindigde op 3-3.

Uitslagen
Stand (ook klassement van tweede periode)
Statistieken

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties