Westerlo koestert ambities

Jan Martynowski
| 0 reacties
Westerlo koestert ambities
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo koestert ambities. De club haalde voor volgend seizoen al een aantal transfers binnen, en wil het etiket 'grijze muis' van zich afspelen. Herman Wijnants: "Ik ben de schouderklopjes beu, ik wil een vol kot."

Tijdens de winterstop kwamen al Gommans en Coelho, en voor volgend seizoen verzekerde Westerlo zich al van Bernt Evens (Antwerp). Met Koen de Vleeschauwer,(Moeskroen) werd er al onderhandeld, en de jonge Guerk (Anderlecht) blijft een optie. Naast deze namen wil manager Wijnants nog enkele versterkingen bijhalen.

"Zowel qua resultaten als qua spektakel willen we volgend jaar iets moois neerzetten. En liefst met Belgen. Voor elke buitenlander die erbij komt, wil ik er ook een Belg bij."

Het budget voor de nieuwe spelers komt vrij door enkele aflopende contracten. Met name Houben, Vandenbossche en Vlaminck hadden een zwaar contract dat deze zomer afloopt. "We zijn van enkele stommiteiten van het verleden af. Ik heb enkele verkeerde transfers gedaan, waarvoor we jarenlang financieel moesten boeten."

Ook Svoboda en Haraldsen vertrekken wellicht, zodat Westerlo de kern van 27 naar 20 kernspelers kan inkrimpen. Zo komt er voldoende geld vrij voor nieuwelingen. 

"We geven toch een serieus signaal af.   Er moet meer publiek en ambiance komen. En als we op deze manier ons publiek niet kunnen vergroten, dan ben ik verplicht aan andere pistes, zoals fusies, te denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties