Aussies naar WK ondanks stopzetting match

Jong Australië heeft zich na een 3-0 overwinning op de Solomon eilanden geplaatst voor het WK -20 in Nederland. De wedstrijd moest echter in de 77ste minuut worden stilgelegd uit vrees voor supportersrellen.

Er hadden zich al enkele incidenten voorgedaan en de Oceanische Voetbalbond zag zich gedwongen om de wedstrijd na de derde Australische goal stil te leggen. De spelers zelf raakten niet betrokken bij de incidenten en ook geen enkele supporter betrad het terrein.

Dit kan echter gevolgen hebben voor de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de A-teams van Australië en Solomon. Net als het kwalificatietornooi voor het WK -20, wordt de play-off voor het WK in Duitsland in Honiara op de Solomon Eilanden gespeeld. Als straf voor de supportersrellen zou de Oceanische Voetbalbond kunnen beslissen om de wedstrijd, die gehouden wordt op 3 september, ergens anders te laten doorgaan.

Australië kwam in de zesde minuut al op voorsprong nadat Mark Bridge een penalty omzette. De tweede goal volgde op het uur door Vince Lia. Na die goal werd de partij al voor een 7 à 8 minuten stopgezet. Minuten na de derde goal van Australië via invaller David Williams werd de partij helemaal stopgezet.