Broos ontslagen (UPDATE om 19u53)

Broos ontslagen (UPDATE om 19u53)
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht deelde zopas in een persbericht mee dat het de overeenkomst met haar trainer Hugo Broos stopzet. Assistent-trainer Franky Vercauteren zal de sportieve leiding overnemen.

Wat er al een tijdje zat aan te komen, is nu ook werkelijkheid. Na zijn faling in het "examen" AA Gent ligt Hugo Broos buiten. In het persbericht benadrukt het bestuur van Anderlecht dat het geenzins de volledige verantwoordelijkheid van de teleurstellende resultaten bij Broos wil leggen. Wel hoopt men dat de trainerswissel het nodige, positieve effect zal teweeg brengen. 

Franky Vercauteren neemt met onmiddelijke ingang de sportieve leiding van Broos over. Het is wel nog niet duidelijk of hij trainer tot het einde van het seizoen blijft, of er nog iemand anders wordt aangetrokken.

UPDATE: Na wat research zijn er een paar details over het ontslag van Hugo Broos aan het licht gekomen. Zo blijkt dat voorzitter Roger Vanden Stock en mister Michel Verschueren op een vergadering van de Uefa in Genève zitten. Vandaar zou Vanden Stock telefonisch hebben doorgegeven dat Broos moest vertrekken. Hugo Broos zelf blijft momenteel onbereikbaar voor commentaar. Het is voor hem de eerste keer in zijn loopbaan dat hij ontslagen wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties