EK FUTSAL in Tsjechië

Ignace Van der Heyden
| 0 reacties
EK FUTSAL in Tsjechië
Foto: © SC

Op maandag 14 februari gaat in het Tsjechische Ostrava het Europees Kampioenschap FUTSAL van start. Acht teams, waaronder titelverdediger Italië, zullen strijden voor de Europese titel. In groep A staan Tsjechië, Rusland, Oekraïne en Nederland tegenover elkaar. In de andere groep werden wereldkampioen Spanje, Europees kampioen Italië, Portugal en Hongarije ingedeeld.
 
Gastland Tsjechië hoopt zijn thuispubliek te verwennen met mooi en attractief voetbal. Oekraïne zal trachten beter te doen dan de vorige twee edities in 2001 en 2003, waar het telkens verloor in de finale. Nederland, dat België uitschakelde in de voorrondes, neemt zijn plaats weer in op het hoogste Europese toneel na de afwezigheid in 2003. Met Rusland, de Europese kampioen van 1999, zal ook ernstig mee rekening moeten gehouden worden.
 
In de andere groep staat er voor de zoveelste keer de clash tussen Spanje en Italië op het programma. De coach van de Spanjaarden, Javier Lozano, gelooft dat zijn spelers na de wereldtitel zeker niet extra gemotiveerd moeten worden. "We staan terug met onze voeten op de grond en kijken nu uit naar deze nieuwe uitdaging." Ook Portugal maakt een serieuze kans op de titel, al hopen zij vooral dat het geluk nu eens aan hun zijde staat. Enkel Hongarije heeft niet zo'n sterk FUTSAL-verleden, maar zij kunnen door inzet en teamgeest misschien wel voor een verrassing zorgen.
 
De groepsfase wordt afgewerkt van 14 tot 17 februari. De halve finales gaan door op vrijdag 18 februari en op zondag 20 februari kennen we de nieuwe Europese kampioen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties