Brys nog niet onder druk

Jan Martynowski
| 0 reacties
Brys nog niet onder druk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het verlies gisteren tegen Cercle is het officieel: Germinal Beerschot is een degradatiekandidaat. Nochtans lagen de ambities hoog. En meestal is het dan de trainer die het eerst geviseerd wordt. Gisteren riepen de supporters voor het eerst om het ontslag van Brijs. Voorzitter Mark Van Beek wil niet op deze vraag ingaan.
"Het is natuurlijk het gemakkelijkst om nu naar de trainer te wijzen, maar wij doen dat niet. Persoonlijk vind ik dat onze trainer weinig te verwijten heeft. Hij speelt tenslotte ook maar met het materiaal dat hij ter beschikking heeft."

Van Beek slaat dus mea culpa. "We hebben ons mispakt aan de Braziliaanse transfers, die geen meevallers werden. Misschien waren we verblind en verwend door Luciano en Victor. We zagen de kans om de dure contracten, Haagdoren en Cooreman, te vervangen door op de Braziliaanse markt te zoeken. Daaraan hebben we ons mispakt."

Over de nabije toekomst is de voorzitter realistisch: "Zondag begint de degradatiestrijd al op Brussels. Afwachten hoe onze jongeren en de Brazilianen daarmee zullen omgaan. Paniek is alleszins een slechte raadgever."

Ondertussen toonde Brijs zelf zich bijzonder aangeslagen op de persconferentie na de wedstrijd. "We kregen te weinig uitgespeelde kansen in de tweede helft, al had Monteyne de 3-2 aan de voet. Maar de 2-2 voordien betekende een felle opdoffer voor ons." Dat bevestigde ook collega Van Veldhoven. "Toen we in de tweede helft op 2-2 kwamen had ik de indruk dat Germinal Beerschot er niet meer in geloofde. We maken met geluk de 2-3, en eerlijk is eerlijk, dat was niet echt verdiend. Germinal Beerschot verdiende een punt.”

In de match op Brussels zal Brijs het alvast zonder de geel geschorste Cavens moeten doen. Verder is niemand geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties