Shaktar verrast Schalke 04

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Shaktar verrast Schalke 04
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Shaktar Donetsk heeft op het veld van Schalke 04 voor een stunt gezorgd. De Oekraïners wonnen met 0-1 en plaatsten zich zo voor de vierde ronde van de Uefa-Beker.

Eén week geleden wist Donetsk nog met veel pijn en moeite 1-1 gelijk te spelen tegen Schalke. Brandão zorgde toen voor de late gelijkmaker. In Gelsenkirchen kwam het al heel wat vroeger tot een Oekraïens doelpunt. Tymoschuk lanceerde Aghahowa, die uitpakte met enkele knappe dribbels en vervolgens de bal vanuit de scherpe hoek binnenlegde.

De 0-1 was verdiend, want Shaktar speelde een sterke eerste helft. Het had de meerderheid van de kansen, al was ook Schalke er enkele keren dicht bij. Asamoah en Lincoln bijvoorbeeld, maar beide Duitsers konden niet afwerken.

In de tweede helft vormde Schalke zich om tot de betere ploeg. De blauw-witten kregen verschillende kansen, vooral in de slotfase. Ailton en co vonden de weg naar de netten echter niet, wat de onherroepelijke uitschakeling betekende. Schalke mag de Uefa-bekerdroom alweer opbergen, terwijl Shaktar al mag denken aan de dubbele confrontatie met AZ Alkmaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties