Column Een dak boven het hoofd

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Een dak boven het hoofd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een dak boven het hoofd.
 
Niets in België is zo noodzakelijk als een dak boven je hoofd. We weten allemaal hoe grillig het weer hier is. Zelden hebben we twee weken zonder regen. Zelfs nu met die sneeuwval is een goed dak geen overbodige luxe.
 
En zelfs dat moet Lierse nu missen. Burgemeester Vanderpoorten heeft namelijk beslist dat er voorlopig geen wedstrijden meer op het Lisp zal mogen gespeeld worden. Het dak staat immers op instorten. Bij het horen van dat nieuws dacht ik dat dit toch geen nieuws meer was. Iedereen weet dat het financieel rommelt en dat het bestuur op elk moment kon vliegen (en intussen zijn ze ook opgestapt). Maar dat we het bericht letterlijk zouden moeten opnemen, had ik zelfs niet gedacht.
 
De betonnen steunpilaren waren rot, het dak kon elk moment naar beneden vliegen. Best vreemd. Stel je voor: Lierse speelde de pannen van het dak tegen Charleroi, de tribunes zouden daveren en dan, …
 
Nee, dan is het toch beter om er voorlopig geen wedstrijden op te laten spelen. Nochtans hadden ze in Lier een schitterend alternatief klaarliggen. “We laten gewoon een container aanrukken. We sluiten de tribune af en steken de spelers dan maar in een diepbevroren metalen box. De pers kan nog altijd met pen en papier tussen het volk aan de overkant gaan staan.”
Nou zo’n bijster sterk idee was dat nu ook weer niet.
 
Nu hebben ze in de Zimmerstad eindelijk de oplossing gevonden. Ze gaan gewoon de steunpilaren onderstutten en het probleem is opgelost. Helaas is het zo simpel niet. Het letterlijke dak is dan wel gerepareerd, het figuurlijke is nog zo lek als een zeef.
 
Het voltallige bestuur nam ontslag en bijgevolg werd er een interimbestuur aangesteld. Zij krijgen nu de taak om de scheve financiële situatie recht te trekken. Hun allereerste taak (het dak) hebben ze snel en efficiënt afgerond. Misschien kunnen ze nog wat meer uit hun hoed toveren.
 
Misschien kunnen ze te rade gaan bij de Belgische bond. Het schijnt dat ze daar geld teveel hebben. Als je van vandaag op morgen een WK wilt organiseren in een land waar de stadions bij wijze van spreken vanzelf in elkaar vallen, dan moet je er wel erg warmpjes inzitten. De bobo’s lieten achteraf weten dat het om een kwakkel ging, maar waar rook is, is vuur of heeft het gebrand. Daarom dat Antheunis zo zeker is dat België het WK nog ging halen, maar om welk WK het ging heeft hij er wel nooit bijgezegd.
 
Nee dan kun je je geld nog beter in Lierse steken. Dan kunnen ze daar ook op zijn minst hun stadion renoveren. Wat in Wallonië kan, is blijkbaar in Vlaanderen niet mogelijk. Nee, in Vlaanderen moeten de clubs zichzelf maar in leven zien te houden. Blijkbaar denkt de politiek niet aan de maatschappelijke en economische waarde van het voetbal. Maar ja, onze ministers doteren liever miljoenen aan culturele projecten, waarvan slechts een handvol personen van genieten i.p.v wat meer aan sport, waar honderdduizenden van mee profiteren.
 
Verder wens ik het nieuwe bestuur van Lierse veel moed met het redden van Lierse, want het zou spijtig zijn om weer een traditierijke club in België te moeten verliezen.
 
Door Jimmy Wouters        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-0 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties