Genkse beloften willen niet in derde spelen bij Tongeren

Niels Hendriks
| 0 reacties
Genkse beloften willen niet in derde spelen bij Tongeren
Foto: © SC

Volgens TVL zal de samenwerking tussen Racing Genk en KSK Tongeren vanaf volgend seizoen op een lager pitje branden. Het probleem is dat nagenoeg alle beloften van Genk niet willen uitgeleend worden aan de derdeklasser. 

De bedoeling was dat jeugdspelers van Racing Genk ervaring zouden gaan opdoen in de eerste ploeg bij KSK Tongeren. Maar omdat deze jongeren geen zin hebben om in de derde klasse te gaan spelen komt de samenwerking tussen de Limburgse clubs in gedrang. Bij Genk willen ze dat Tongeren in de toekomst spelers uit hun regio gaat opleiden om ze daarna te laten doorstromen naar de eersteklasser. 

Bij Tongeren reageert men ontgoocheld, maar ze willen de brug tussen beide clubs nog niet opblazen. Volgende week dinsdag komen beide clubs bij elkaar om de samenwerking opnieuw te bespreken. Tongeren staat momenteel op een derde plaats in derde klasse B en is zo goed als zeker van een plaats in de eindronde. Door een promotie naar tweede klasse zouden de problemen zich uiteraard vanzelf oplossen. De Eburonen spelen sinds dit seizoen op het B-veld naast het Fenix-stadion in Genk, maar het is zo goed als zeker dat ze na volgend seizoen terugkeren naar Tongeren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties