Australië wint in tsunami-game

Australië heeft in Perth gemakkelijk Indonesië verslagen met 3-0. De opbrengst van deze partij is bedoeld voor het gebied dat getroffen is door de verwoestende tsunami op 26 december.

De Socceroos hadden wat recht te zetten na de matige prestatie van vorige zaterdag tegen Irak en coach Frank Farina wijzigde zijn ploeg op acht plaatsen. Toch ging het van in de start bijna verkeerd. Na twee minuten kon Ilham alleen op Zeljko Kalac afgaan, maar de Aussie-doelman liet de bal niet passeren. Australië was wakker geschud en nam het heft in handen. In de 25ste minuut leverde dat een goal op voor Ante Milicic. Hij kopte een voorzet van Stan Lazaridis binnen. De Socceroos hadden daarna nog enkele kansen om voor de rust de voorsprong te vergroten, maar zowel Mile Sterjovski als debutant Lubo Milicevic misten.

Twaalf minuten na de rust was het wel raak. Milicic maakte zijn tweede van de avond toen hij een kopal van Tony Popovic in goal verlengde. Even daarna kreeg Sterjovski zijn derde open doelkans, maar ook deze geraakte niet voorbij de Indonesische doelman Hendro. David Zdrilic lukte dat wel. Hij trapte een voorzet van Ahmed Elrich binnen en scoorde daarmee zijn 20ste goal voor Australië.