Analyse Oud-Heverlee op een diefje

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oud-Heverlee op een diefje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen verrassingen in deze achtste finales van de Belgische beker. Zoals verwacht werden de Antwerpse eerste provincialer Berchem Dames en het tweede klasse-duo SK Lebeke-Aalst en DVK Egem uitgeschakeld. Het West-Vlaamse Egem liep niettemin dicht tegen de klassieke verrassing want tegen subtopper Oud-Heverlee (1ste klasse)  moesten strafschoppen de winnaar aanduiden.
 
OHL-trainer Marc Brodelet situeerde het correct: ,,Als we niet snel scoren wordt het moeilijk’’. De OHL-profeet kreeg gelijk want er werd niet gescoord. Egem bood verwoed verweer ondanks Moens, De Saint-Hubert, Goris en Kimpe kansen kregen maar die verkeerd deponeerden. Eén keer commotie toen de ref voor strafschop floot op Kimpe maar op advies van de lijnrechter dit omboog naar buitenspel.
 
Na rust bleef de Egemse muur hermetisch afgesloten zodat de OHL-aanvalsters zich de tanden stuk beten. De bezoeksters opteerden toen voor de individuele aanpak en dat leverde nog minder gevaar op. Strafschoppen meteen: OHL scoorde viermaal, Egem trof tweemaal raak en prikte er twee tegen de paal. Conclusie: Oud-Heverlee Leuven op een diefje naar de kwartfinale.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal zal de finale niet betwisten in de Heizel. Daar zorgde Eva’s Kumtich voor. Overigens speelde Wezemaal niet op niveau al maakte dit uiteraard niet de rekening van Kumtich. Het werd een partij waar veilig en voorzichtig voetbal door beide rivalen werd aangeprezen. Kristel Verelst (Wezemaal) en Wendy Roden (Kumtich) lieten kansjes onbenut. Op het halfuur kon de vrijstaande Kumtichse Roden echter tegenvoets het enige doelpunt scoren. Voor rust lieten ook Karen Meeus en Ine Courtois de gelijkmaker liggen voor Wezemaal.
 
Vlak na het hernemen soleerde Roden zich voorbij de Wezemaalse verdediging maar zag op het nippertje haar poging net voor de lijn weggewerkt door de toegesnelde Annelies Timmerman. Van dan af was er van akademisch voetbal nog zelden sprake. Het was eerder een potje voetbal gekoppeld aan protest en gekleurd met gele kaarten. In de slotfase kon ook een lepe Femke Maes niet de aanzet  naar de gelijkmaker uitlokken. Conclusie: Wezemaal moet nu voor de titel kiezen, Kumtich voor beide.
 
Een vroeg openingsdoelpunt via Annick Caers zette Beerse op weg naar de kwartfinale. Nog voor SK Lebeke-Aalst weer op haar positieven was verdubbelde Kim Verlooy. Tot plots de bezoeksters drie minuten na dit tweede doelpunt terugsloegen met de aansluitingstreffer via Francesca Van Oudheusden. In de tweede helft bleef Lentezon Beerse de betere ploeg. Na drie corners op rij scoorde Ellen Van den Vonder een derde keer. De genadeslag meteen voor SKLA want op het uur telde Van den Vonder met een vierde treffer de bezoeksters uit.
 
RSC Anderlecht en Stand. Luik profileerden zich tot gemotiveerde tegenstanders in deze wedstrijd. Het leidde naar een spannende en genietbaar duel. De thuisploeg koos voor de aanval, de Waalse bezoeksters voor de lange bal. Tien minuten voor rust legde Anderlecht de basis via Gertie Van Humbeeck die de gemeten assist van Anneleen Segers verzilverde. Korte euforie evenwel want een verre kruispas naar de ongedekte Maud Coutereels leverde de Luikse gelijkmaker op.
 
Na de hervatting manifesteerde Anderlecht zich nog nadrukkelijker. Desondanks moest de thuisploeg wachten tot in het slotkwartier om de kwalificatie vast te leggen. De ingevallen Sofie Mannaert, profileerde zich meteen tot ,,golden supersub’’, door het aangeven van Wendy Migom naar de beslissende verdubbeling te knallen.
 
Zuid-West-Vlaanderen kende een moeilijk wedstrijd tegen DV Borgloon. Nochtans nam Zuid-West de partij direct in handen. Maar omdat telkens de beslissende voorzet er niet kwam kon Borgloon het hoofd boven water houden. Rond het halfuur lukte het toch toen Christine Saelens een aangeven van  Elien Amey binnen prikte. De thuisploeg behield de controle maar op een slordig uitverdedigen kon Heidi Wijnants Borgloon langszij brengen. Vrij snel na de hervatting verdubbelde Kimberly Van Den Abeele al moest ZW-doelvrouw Celine Finet gepast tussen komen om een tweede Borgloonse gelijkmaker te verijdelen.
 
Na een derde treffer van Saelens schakelde Borgloon over naar drie spitsen. Een offensieve taktiek die weinig opbracht en waarvan Zuid-West evenmin kon van profiteren. Maar aan de Zuid-West-kwalificatie konden de bezoeksters niet tornen.
 
Dames Zultse VV boekte zaterdag jl. een logische bekerzege tegen Hewian Girls Lanaken. Maar ondanks Lanaken weinig weerwerk bood kon Zultse minder goed bekoren. Na de Zultse openingstreffer via Debbie Vandemaele sloegen de bezoeksters terug met de gelijkmaker via Davina Philtjens. Net voor rust scoorde Vandemaele vanop de stip een tweede thuisdoelpunt. Een meer gedreven Zultse maakte na rust de klus af met doelpunten via Davina Callens en de ingevallen Kelly De Cubber. De scheids floot twee minuten te vroeg af maar de Zultse doelstelling was bereikt: tot de laatste 8 behoren.
 
Bij provincialer VK Berchem Dames moest Sinaai Girls aantreden op kunstgras en daar hadden sommigen toch problemen mee. Na 20 minuten leidde de Wase ploeg met doelpunten via een owngoal en penaltytreffer van Sarina Herbaut. Wie dacht dat Berchem nu een vogel voor de Wase kat was kwam bedrogen uit. Het was slechts in de tweede helft dat Heirbaut met een derde doelpunt Berchem ertoe aanzette gezwind op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Op het uur lukte dat ook via Sabrina Vanderlinden die handig de buitenspelval omzeilde. Een matig Sinaai kon nadien nog een vierde keer scoren via Martine De Witte. Opdracht meteen volbracht: Sinaai Girls naar de kwartfinale.
 
Wegens geen commentaar van VC Dames Aalst kan enkel gemeld dat de  ajuinen na een scoorloze eerste helft in het tweede gedeelte uit hun krammen schoten. Met vier doelpunten werd de kustploeg opzij gezet en kon de thuisploeg zich kwartfinalist noemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties