Lierse op zoek naar spelers

Kristof Blomme
| 0 reacties
Lierse op zoek naar spelers
Foto: © SC

Lierse lijkt van plan om deze zomer de transfermarkt onveilig te maken. Heel veel spelers worden in verband gebracht met een overgang naar het Lisp.

Eerst is er Sebastien Hermans van Club Brugge. Degryse liet gisteren al uitschijnen dat Hermans eventueel mag vertrekken als er een bod komt. In de Supercup tegen Anderlecht maakte de 21-jarige middenvelder indruk. Nadien verdween hij echter weer volledig uit beeld. Na volgend seizoen is de tehnisch vaardige middenvelder einde contract. Het lijkt dus niet onmogelijk dat blauw-zwart nu nog iets voor z'n speler wil vangen. Op dit moment revalideert Hermans nog van een enkeloperatie.

Er worden ook heel wat andere namen genoemd. Er werd al geïnformeerd naar Aliyu Datti en Paul Kpaka om de voorlijn te versterken. Datti wordt op dit moment uitgeleend door Standard aan Bergen. Hij wist dit seizoen al 14 keer de weg naar de netten te vinden. Paul Kpaka zit dan weer helemaal op een zijspoor bij Genk. De zwarte aanvaller kwam bijna nog niet van de bank af. Lierse zou ook Daniël Cruz van Germinal Beerschot al een contractvoorstel gedaan hebben. Dit zou een optie zijn ter vervanging van Mitu die hoogst waarschijnlijk vertrekt. Ook Jan Wuytens, belofteninternational van PSV en straks einde contract, wordt gevolgd. Verder blijft de club geïnteresseed in David Strihavka. Deze targetman van Sparta Praag werd dit seizoen uitgeleend aan Blasny. De minst bekende naam is Alex Kokot, een 25-jarige linkerflankspeler en Sloveens international.

Verder moeten er ook nog besprekingen volgen met spelers die einde contract zijn. Daartoe behoren Mitu, De Roeck, Kacic en Nikolovski. Wils en Timmermans, die nog tot 2006 onder contract liggen, mogen zich ook binnenkort aan een gesprek verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties