Angola naar WK? Het kan

Ward Bollen

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar de kans bestaat echt: Angola, een niet tot de verbeelding sprekend Afrikaans voetballand, staat dichtbij WK-deelname. Angola won vanmiddag in groep 4 met 2-1 van Algerije.

Flavio zorgde drie minuten na de rust voor 1-0 en tien minuten later leek de wedstrijd beslist: 2-0 via Akwa. Toch kon Algerije snel iets terugdoen: Kraouche (Charleroi) scoorde de aansluitingstreffer. Bij Angola speelt er slechts één bekende naam: Benfica-spits Pedro Manuel Mantorras. In dezelfde groep liet Nigeria twee belangrijke punten liggen in Rwanda: 1-1. Martins (Inter) redde z'n land met een goal in de 78ste minuut. Zimbabwe versloeg Gabon met 1-0 dankzij een treffer van Peter Ndlovu. Angola en Nigeria tellen na 7 wedstrijden ieder 14 punten. Zimbabwe heeft uit evenveel duels 11 punten. Gabon, Algerije en Rwanda zijn uitgeschakeld.

In groep 2 wonnen zowel Ghana als DR Congo vanmiddag hun wedstrijd en blijven zo Zuid-Afrika opjagen voor de eerste plaats. DR Congo won simpel met 4-0 van Oeganda. Shabani Nonda scoorde 3x. Ghana versloeg Burkina Faso met 2-1. Dagano (ex-Genk) had de bezoekers eerst nog op voorsprong gebracht. Zuid-Afrika leidt met 15 uit 7, voor DR Congo en Ghana met 12 uit 7 en Kaapverdië met 10 uit 7. Burkina Faso en Oeganda zijn knock-out.