Groep 5: Spannende strijd om plaats 2

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep 5: Spannende strijd om plaats 2
Foto: © SC

Italië is ondanks een 0-0 gelijkspel in Oslo zo goed als zeker van de eerste plaats. Voor de tweede plaats, die een ticket oplevert voor de barragewedstrijden, barst er wel een hevige strijd los. Noorwegen en Slovenië tellen evenveel punten, maar ook Wit-Rusland en Schotland zijn nog niet uitgeteld.

Schotland moest vandaag winnen om nog enige kans te maken op de tweede plaats. Gesteund door de Tartan Army volbrachten de Schotten ook hun taak. Al hadden ze met Moldavië wel een haalbare kaart. Glasgow ontplofte na 53 minuten een eerste keer na een doelpunt van Christian Dailly. James McFadden zorgde pas in de slotfase voor de geruststellende tweede treffer.

Later op de dag was het de beurt aan Wit-Rusland en Slovenië. Nastja Ceh bracht de Slovenen na een kwartier op voorsprong, maar de speler van Club Brugge zag zijn doelpunt nog geen drie minuten later al teniet gedaan door Valentin Belkevich

Noorwegen kon mits winst tegen Italië een uitstekende zaak doen, maar na 90 minuten stond het scorebord nog altijd op 0-0. 

Uitslagen en klassement


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties