Groep 7: Spanje maakt geen misstap

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep 7: Spanje maakt geen misstap
Foto: © SC

In de groep van België ontving Spanje in Valencia Litouwen en moest Bosnië-Herzegovina op bezoek bij 'den bakker en den beenhouwer' van San Marino. De Belgische hoop op een gelijkspel tussen Spanje en Litouwen werd echter geen werkelijkheid. Al hadden de Spanjaarden geen overschot. Bosnië boekte in Serravalle zijn eerste overwinning tijdens deze campagne.

Het was lang, zeer lang wachten voor de Spaanse fans om een olé in te zetten. Meer dan een uur kon Litouwen stand houden tegen Casillas, Vicente, Raul en alle andere matadors. Pas in de 69ste minuut zorgde Alberto Luque voor de verlossing: 1-0. Litouwen slaagde er niet in om zoals tegen België terug te komen en zo voor een heuse stunt te zorgen. Dankzij deze zege komt Spanje samen met Servië & Montenegro op kop in groep 7.

Ook San Marino kon niet voor een stunt zorgen tegen Bosnië-Herzegovina. Na 42 minuten was het pleit eigenlijk al beslecht met twee treffers van Hasan Salihamidzic. Ware het niet dat plaatselijke ster en topschutter Andy Selva, ook al scorend tegen België, San Marino terug in de wedstrijd bracht. In de 65ste minuut schoot Sergej Barbarez alle twijfels weg: 1-3 voor Bosnië.

Het ziet er naar uit dat Spanje en Servië-Montenegro onder elkaar zullen uitmaken wie eerste en tweede wordt.  Al blijft voetbal voetbal en moeten alle wedstrijden gespeeld worden. Spanje lijkt in het voordeel met nog een thuiswedstrijd tegen Jestrovic en co. Voor Litouwen en België wordt het zeer moeilijk om die tweede plaats nog te bemachtigen.

Uitslagen en klassement
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties