Mali, Togo winnen, Senegal gelijk

Ward Bollen
| 0 reacties
Mali, Togo winnen, Senegal gelijk
Foto: © SC

Senegal heeft dure punten laten liggen op weg naar het WK 2006 te Duitsland. Het geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Congo-Brazzaville. Door de (verrassend ruime) zege van Togo tegen Zambia (4-1) komen de Togolezen nu aan de leiding van de groep, voor Senegal en Zambia.

Aardig wat bekende namen bij Senegal deze middag: Fadiga, Coly, Fayé, Bouba Diop, Diouf, Camara, ... Maar deze sterren waren niet in staat het defensieve blok van het thuisland te ontwrichten: 0-0. Togo won de topper van Zambia met maar liefst 4-1. Een verrassend resultaat in de Afrikaanse zone. Een zege was misschien wel mogelijk voor Togo, maar de ruime overwinning maakte indruk in de Afrikaanse voetbalwereld. Adebayor, de sterspeler van Togo, brak de ban na 12 minuten. Maar al vlug stelde Zambia gelijk via Kampamba op het kwartier. Toure zorgde één minuut voor de pauze voor 2-1. Na de rust scoorde Togo nog 2x, waaronder 1x via Adebayor. Mali klopte in dezelfde groep als Togo en Senegal, Liberia met dezelfde cijfers: 4-1. Dramane Coulibaly lukte twee goals. 

Togo leidt met 16 punten uit 7 duels, voor Senegal met 14 uit 7 en Zambia met 13 uit 7. Congo-Brazzaville (7 punten), Mali (5) en Liberia (4) zijn uitgeschakeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties